Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Zvoleni noví představitelé Světového fóra šéf redaktorů WAN-IFRA

2. 6. 2019

Zvoleni noví představitelé Světového fóra šéf redaktorů WAN-IFRA

Šéfredaktoři ze Singapuru a Nigérie se ujali vedení této odborné sítě vedoucích novinových manažerů.

Warren Fernandez, šéfredaktor titulu Straits Times a anglické, malajské a tamilské produkce vydavatelství SPH v Singapuru, byl zvolen novým prezidentem Světového fóra šéfredaktorů na výročním zasedání ve skotském Glasgowu dne 1. června.

Nigerijský šéfredaktor Toyosi Ogunseye, který řídí jazykové služby pro BBC World Service v západní Africe, byl zvolen viceprezidentem.

Nahrazují prezidenta Dave Callawaye, dřívějšího šéfredaktora USA Today a CEO TheStreet.com., a Marcela Recha, viceprezidenta pro žurnalistiku, Groupo RBS, Brazílie.

Světové fórum šéfredaktorů je síť pro vedoucí obsahové manažery novin působící v rámci WAN-IFRA. Jeho představenstvo se skládá ze 24 šéfredaktorů, kteří radí WAN-IFRA ve věcech ovlivňujících redakce novin, kvalitu žurnalistiky a svobodu tisku.

„Volba Warrena a Toyoshiho zajišťují, že WEF je v dobrých rukou, pokud uvažujeme o výzvách v následujících dvou let. S ohledem na ochranu svobody sdělovacích prostředků před útoky ze všech stran, je rozmanité a zkušené vedení tím, co potřebujeme, abychom pomohli propojit náš průmysl v jeden celek, “řekl odcházející prezident Dave Callaway.

zdroj: zpráva WAN-IFRA