Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Osm mylných představ o obsahu, kterým je třeba v roce 2019 přestat věřit

20. 5. 2019

Osm mylných představ o obsahu, kterým je třeba v roce 2019 přestat věřit

Existuje spousta mýtů o tom, co dělat pro skvělý obsah. Chtěli bychom některé z nich odhalit.

89% marketérů v oblasti B2B a 86% marketérů v B2C využívá content marketing a vytváří ROI 72% či respektive 74%. Obsahový marketing vám může pomoci vybudovat důvěryhodnost, vytvořit povědomí a převést zájemce na placené zákazníky, ale není to možné, pokud nemáte solidní strategii.

Primárním cílem je samozřejmě nabídnout hodnotu, ale když to děláte, musíte při tom být důslední.

Kdo chce napsat celý obsah? Na jaká klíčová slova budete cílit? Co bude fungovat? A co ne? Jaký je nejlepší způsob, jak zvýšit zapojení návštěvníků, a jak je získat? Existuje mnoho odpovědí na tyto otázky - některé jsou vyzkoušené a testované, ale některé z nich jsou prostě obyčejné staré mýty.

Jak odfiltrujete tyto mylné představy a zaměříte se na to, co je skutečně účinné? Pokračujte ve čtení, protože se chystáme odhalit některé běžné mýty.

Mylná představa 1 - Vaše cílové publikum se o vás stará

Pokud se o vás vaše cílové publikum zajímalo, namísto čtení tohoto blogu budete tančit ve vzduchu.

Jediné, o co se zákazníci starají, jsou jejich potřeby. Jejich vlastní osobní problémy a výzvy jsou jejich hlavní prioritou. A pokud je nemůžete vyřešit, nečekejte, že zaplatí za některý z vašich produktů nebo služeb… i když máte zkušenosti nebo dlouhý seznam certifikátů, které pocházejí z vašeho odvětví.

Naše doporučení - přeskočte tyto informace na vašich webových stránkách, s výjimkou stránky O nás.

Jaký je hlavní cíl psaní obsahu? Přesvědčit zákazníky, že vaše produkty a služby jsou nejlepším řešením jejich problémů. Když píšete, zaměřte se na výhody, které vaši zákazníci budou mít, a na hodnotu, kterou jim poskytnete, když si vyberou vaši firmu. To vše by mělo být součástí vaší obsahové strategie.

Ano, z vaší strany je úžasné, že máte zkušenosti, licence a kvalifikovaný tým, ale vaše cílové publikum má zájem jen o to, aby jejich životy byly lepší a snazší. Tak zdůrazněte, jak k tomu můžete přispět v každém jednotlivém kusu, který vyrobíte.

Mylná představa 2 - Můžete použít stejný obsah po celou dobu

Můžete, ale bude to v dlouhodobém horizontu škodit vaší důvěryhodnosti a pověsti. Pro jaké médium píšete? Myslete na to, a provádějte podle toho změny.

Také upravte text v závislosti na konkrétním segmentu cílového publika. Nezapomeňte na osoby a profily kupujících? Mají odlišné rysy chování a potřeby, takže proveďte změny v textu tomu odpovídající změny.

Váš text by se měl lišit pro každý stupeň zájmu zákazníků. Kupující v horní části zájmu hledají pouze základní informace, ale čím větší jej jejich zájem, tím hledají víc informací, a proto možná budete muset změnit vaše prospekty.

Musíte pochopit, že obsah psaní se liší od publika k publiku, podle daného média a fáze nákupního cyklu.

Mylná představa 3 - Vaše texty by měly být podrobné a zahrnovat vysoce kvalifikovaný slovník

Odpověď opět závisí na cílovém publiku a odvětví, ve kterém se působíte. Tak například, pokud se vaše produkty a služby vztahují k medicíně, budete možná muset použít technické termíny, ale pokud budete pracovat v oblasti módy nebo potravinářském průmyslu, pak jednoduchý jazyk funguje lépe.

Vyberte tón, který rezonuje s vaší cílovou skupinou. Přijďte s textem bez žargonu, který má vysoké skóre čitelnosti a je snadno pochopitelný.

Mylná představa 4 - Dobrý text prodává… Vždy!

Samo o sobě to tak není! Ale přidejte svůj marketingový mix, realizujte solidní strategii, sledujte výkon a dělejte nezbytné změny. Copywriting udělá zázraky pro generování zákazníků a příjmů… doslova!

Uvědomte si, že text je jen jedna součástka puzzle. Je to možná nejdůležitější část, ale potřebujete strategii, marketingový mix, abyste získali správné publikum, spoustu vizuálních pomůcek, nové zacílení a analýzy - mezi desítkami dalších věcí - abyste získali výsledky.

Ne všechny skvělé texty přináší úžasné výsledky. Obsahový marketing je komplexní umění, ale s klidem se jej můžete naučil.

Mylná představa 5 - Hustota klíčových slov zaručuje úspěch SEO

Optimalizace klíčových slov zaručuje úspěch, ne vysokou hustotu klíčových slov - mezi tím je rozdíl. Hustota klíčových slov odkazuje na naplnění vašeho textu klíčovými slovy - pokud zvýšíte hustotu příliš mnoho, text bude hrozné číst.

Vyhledávače jsou opravdu chytré a mohou identifikovat špatné SEO postupy. Vaše hodnocení bude trpět a možná budete muset čelit trestům.

Optimalizace klíčových slov znamená, že používáte klíčová slova v několika polích, jako je název, meta popis a text u obrázků. Ale musíte to udělat tak, aby byl tok byl plynulý a text byl stále příjemný ke čtení.

Mylná představa 6 - Délka nemá vliv na SEO ranking

Vlastně ano. Obsah, který zajišťuje nejvyšší pozici na SERPs, má kolem 1900 slov.

Aby blog fungoval dobře, měl by mít ve většině případů alespoň 1 000 slov.

Pryč jsou dny, kdy stačil blog o pouhých 300 nebo 500 slovech. Čtenáři nyní chtějí více informací, takže byste měli zahrnout všechny potřebné údaje.

Existuje spousta marketingových guruů, které se zaměřují na dlouhý obsah. Může být obtížné je psát, ale když jsou v souladu s důkladnou strategií, stojí za to.

Mylná představa 7 – Text se stává sekundárním, když je rozhodujícím faktorem design

Rozhodně ne! Obojí jde ruku v ruce. Jedinečné logo, ohromující web design a krásné fotografie lákají lidi, aby zůstali na stránce.

Co je však nutí k tomu, aby podnikly kroky, které si přejete? Síla slov. Design a text hrají různé role a obojí je stejně důležité.

Mylná představa 8 - Copywriting je snadný!

Pokud by tomu tak bylo, všichni bychom měli být na stránkách výsledků Google číslo jedna. Ale bohužel to nefunguje. A ještě více bohužel (nebo naštěstí pro některé lidi), někteří z nás jsou lepší v copywritingu než jiní.

Psaní pro internet je velmi odlišné od tradičního psaní. Je založeno na přesvědčování, kreativitě, důkladné analýze konkurence a hlubokém porozumění cílové skupině. Jakmile najdete vítězný přístup, výsledky vás nadchnou.

Chcete se dozvědět více? Zúčastněte se letošního ročníku Native Advertising DAYS

Na Native Advertising DAYS 2019 budou odborníci z celého světa diskutovat na toto a další témata. Nenechte si akci ujít! Získejte vstup ještě dnes. https://www.nativeaddays.com/page/1402322/tickets

Autor: Dave Brown, Sr. Editor at a Content Development Pros

Zdroj: Native Advertising Institute