Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA vyhlásila laureátky mezinárodní ceny Women in News Editorial Leadership Award

7. 5. 2019

WAN-IFRA vyhlásila laureátky mezinárodní ceny Women in News Editorial Leadership Award

Cena WAN-IFRA Women in News Editorial Leadership Award je oceněním za příkladný přínos šéfredaktorek a redaktorek pro zpravodajství či za společenský přínos jimi vedených redakcí. Cenu za rok 2019 obdrželi šéfredaktorky z Libanonu a Jižního Súdánu. Laureátky za rok 2019 převezmou oceněni na 71. světovém kongresu zpravodajských médií WAN-IFRA a Světovém fóru šéfredaktorů, které se budou konat od 1. do 3. června v Glasgowě.

Anna Nimiriano, šéfredaktorka Juba Monitoru v jižním Súdánu, byla zvolena laureátkou roku 2019 za region Afriky. Acil Tabbara, senior editorka L’Orient du Jour z Libanonu, byl jmenován laureátkou pro region Středního východu za rok 2019.

Cena Women in News Editorial Leadership Award je součástí iniciativy WAN-IFRA Women in News, která se uskutečňuje díky podpoře švédské Agentury pro mezinárodní rozvojovou spolupráci (Sida) a norského ministerstva zahraničních věcí. Cena každoročně oceňuje jednu novinářku z oblasti Středního východu a jednu z Afriky.

Mezi předchozí laureátky patří: Toyosi Ogunseye, vedoucí cizojazyčných služeb BBC World Service, Karima Kamal, komentátorka a přispívající redaktorka egyptského deníku Al Masry Al Youm, Pamella Sittoni, výkonná šéfredaktorka The New Daily Nation, Noura al-Hourani, vedoucí arabská redaktorka Syria Direct a Barbara Kaija, šéfredaktorka Vision Group.

Zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA