Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Berlínské vydavatelské dny 7. až 10. října 2019

6. 5. 2019

Berlínské vydavatelské dny 7. až 10. října 2019

Ve dnech 7. až 10. října 2019 se uskuteční série pravidelných podzimních mezinárodních vydavatelských konferencí Berlínské vydavatelské dny.

Vydavatelské dny zahrnou tyto hlavní akce:

  • 7. října 2019 – World Printers Forum Conference 2019 – odborní setkání věnované kvalitě novinového tisku a novým technologiím při publikování zpráv v tištěné formě
  • 8. – 9. října 2019 – IFRA World Publishing Expo 2019 – největší světový veletrh novinek pro odvětví zpracování a publikování zpravodajského obsahu na všech platformách
  • 8. – 9. října 2019 – DCX Digital Content Expo 2019 – nejvýznamnější odborné setkání specialistů v oblasti digitálního publikování zpravodajského obsahu
  • 10. října 2019 – Berlin Publishing Tours 2019 -  cyklus návštěv berlínských vydavatelských společností a dodavatelů redakčních řešení, v jejichž rámci je možné se seznámit s nejnovějšími trendy.
  • Spolu s veletrhy proběhne také v přilehlých prostorách řada odborných seminářů a workshopů.

Úvodní akce – World Printers Forum Conference – se uskuteční v prostorách berlínského sídla deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung.

V rámci programu konference bude kladen důraz na témata, která vzbuzují zájem vydavatelského průmyslu - včetně inovací v tisku, jako jsou nové koncepty nebo individualizované produkty, vývoj na trhu a v rámci odvětví, nové investiční koncepty a také nejnovější vývoj v oblasti tiskového designu či distribuce tisku, možností rozšíření automatizace v rámci stávajících tiskových procesů a tisku.

Hlavními řečníky budou Thomas Drensek, COO Newspaper Printing,t Axel Springer (Germany), Iris Chyi, Associate Professor and New Media Researcher, School of Journalism, University of Texas, Austin (USA), Björn Christian Wilms, Managing Director, Styria Print Group und Druck Carinthia (Austria), Gary Thomson, Senior Market Consultant, EMGE & Co. (Velká Británie) a Sebastian Haupt, Managing Partner, Multisense Institut (Německo).

Ve dvou následujících dnech se bude konat na berlínském výstavišti (Messe Berlin) veletrh IFRA World Publishing Expo a paralelní výstava DCX Digital Content Expo.

Účastníci všech akcí mají možnost se v obou těchto dnech soustředit na návštěvu stánků vystavovatelů nebo využít doprovodného programu.

Podrobnější informace o veletrhu IFRA Expo jsou k dispozici zde.  Program doprovodných odborných zasedání je k dispozici zde

Vydavatelské dny v Berlíně pokračují i další den po výstavě. Ve čtvrtek 10. října budou účastníci Berlínských vydavatelských dnů navštěvovat vybraná místa ve vydavatelstvích a začínajících firmách po celém Berlíně. Účastníci si mohou vybrat mezi dvěma tematickými programy exkurzí.

Součástí vstupenky na konferenci World Printers Forum Conference je i přístup na výstavu IFRA World Publishing Expo a Expo Digital Content Expo. Účast a Berlínských vydavatelských dnech lze objednat také jako kompletní balíček zahrnující všechny akce.

Registrace je možná na webové stránce veletrhu www.ifra-dcx.com. Informace o cenách jednotlivých variant účasti jsou k dispozici na webové stránce akce.

zdroj: vlastní zpráva na základě materiálů WAN-IFRA