Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | 71. světový novinový kongres se blíží

6. 5. 2019

71. světový novinový kongres se blíží

Ve dnech 1. až 3. června 2019 proběhne ve skotském Glasgowě 71. světový novinový kongres, 26. světové forum šéfredaktorů a 3. světový summit o ženách ve zpravodajství, které pořádá Světová asociace novin a zpravodajství WAN-IFRA. Na webu WAN-IFRA jsou nyní k dispozici všechny informace týkající se uvedených akcí, jejichž konání se blíží. 

Světový novinový kongres je každoročním nejvýznamnějším setkáním šéfredaktorů, vydavatelů a ředitelů významných vydavatelských společností věnovaný diskusím o svobodě médií a dalším vývoji zpravodajského odvětví.

Na kongresu vystoupí více než 70 řečníků, který představí úspěšné novinové obchodní modely z různých oblastí světa. Na straně účastníků se předpokládá přítomnost více než 800 zástupců asi 700 vydavatelských společností ze 65 zemí. Asi 40 % účastníků budou představovat ženy.

Brožura s podrobnějšími informacemi o kongresu je k dispozici na webové stránce WAN-IFRA

Řečníky budou odborníci zaměření na různé aspekty vydavatelského a zpravodajského trhu, zejména pak ti, kteří se podíleli na realizaci inovativních projektů podporujících udržitelný rozvoj zpravodajského odvětví. Na úvod zazní z úst představitelů WAN-IFRA přehled o celkovém globálním vývoji novinového trhu ve světě na základě průzkumu World Press Trends.

Program kongresu a souběžně probíhajících summitů je částečně společný a další část robíhá v jednotlivých sekcích. S úplným programem se lze seznámit na webové stránce.

Přihlášení probíhá online na stránce kongresu. Účastnický poplatek pro členy Unie vydavatelů činí 1 290 euro za osobu, pro nečleny pak 1 990 euro. 

Další významnou mezinárodní akcí, která se v letošním roce uskuteční je podzimní WAN-IFRA Expo veletrh, který se uskuteční ve dnech 8. až 10. října 2019 tradičně v Berlíně. 

zdroj: vlastní zpráva