Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Proč milleniáni preferují nativní reklamu

2. 5. 2019

Proč milleniáni preferují nativní reklamu

Milleniáni tvoří čtvrtinu americké populace a utratí ročně 200 miliard za produkty a služby, které milují, ale tradiční reklama na ně nepůsobí. Zde jsou důvody, proč je proto třeba přejít na nativní reklamu:

Inzerenti: Na milleniány nepůsobí vaše B.S. Tvoří více než čtvrtinu populace v USA, mají peníze na utrácení, ale hledají důvěryhodný zdroj, který by jim řekl, kde a za co je mají utratit. Vyrůstali ve stejnou dobu jako internet a dívají se na něj jako na mladšího sourozence: důvěryhodného, ale jen do určité míry.

Současné statistiky ukazují pouze jeden druh reklamy, které miléniáni mohou důvěřovat: nativní. Skutečností je, že milénia dávají přednost nativní reklamě. Nezajímají se ani o to, že to co říká, je sponzorované. Opravdu. Zde je důvod, proč je nativní reklama jedinou strategií, která bude fungovat na milleniány, proč je nebere bannerová reklama a jak na ně zapůsobit strategií obsahu. (Tip: Klíčem jsou silné vedení a autenticita).

Proč byste se měli starat o milleniány?

Podle údajů amerického statistického úřadu U. S. Census Bureau téměř 83 milionů milléniánů, kteří si objednávají ledovou kávu a konzumují avokádové toasty, tvoří čtvrtinu celkového počtu obyvatel USA. To je spousta milleniánů. Jsou to dvě pětiny obyvatelstva v produktivním věku a disponují zhruba 200 miliardami dolarů (zdroj: Forbes). Jsou také náročnější ve srovnání s generacemi před nimi: vyrůstali ve stejnou dobu jako internet, takže mohou jak pochopit, tak i ocenit jeho šíři a jeho schopnosti a nedostatky - a nesmíří se s jakýmikoli falešnými předsudky. Pokud se je někdo pokusí oklamat, je to jako mladší sourozenec, který se snaží na sebe upozornit. Klid, nebereme vše B.S.

Jak zasáhnout milleniány

Co to tedy v zemi online reklamy znamená? Za prvé, 84% milleniánů vůbec nedůvěřuje tradiční reklamě (zroj: Hubspot). Vyskakující, nepříjemné bannerové reklamy to neřeší, natož aby je přiměly si  produkt koupit. Klíčem je autenticita. Milleniáni dávají přednost příběhu a zkušenostmi s věcmi, a - v době, kdy se počet voleb může zdát ohromující - důvěryhodnému zdroji, který jim pomůže prosít masy nabídek. Tímto zdrojem může být přítel, oblíbený influencer nebo text od někoho, koho vnímají jako odborníka.

Zvážit:

  • Milleniáni o 44% více důvěřují odborníkům, kteří mohou být spíš nezávislí, než jsou reklamy. – zdroj: Hubspot
  • a o 247% více budou ovlivěni blogy nebo weby sociálních sítí. – zdroj: Hubspot
  • 83% milleniánů věří, že online obsah je velmi užitečný při rozhodování o nákupu. – zdroj: IAB.

Takže: obsah, který nabízí rady, recenze, dosažitelný „vzhled“ nebo věrohodné hodnocení trendů, je preferován před obyčejnou reklamou. Čtěte: vysoce kvalitní, promyšlený obsah (jako blog nebo článek) od odborníka. Ale tady je to. Milleniáni se nestarají, zda je text experta sponzorovaný. Expert je expert. To je pravda: pouze 9% respondentů z řad milleniánů uvedlo, že okamžitě ignorují příspěvek, pokud zjistí, že byl sponzorován (zdroj: BusinessInsider).

Co?! Takže, jaký je tedy druh reklamy, kterou můžete udělat? Nejprve si vytvořte značku jako pevného vůdce. Poté doručte tuto zprávu pomocí aplikace Native Advertising Done. Řiďte své milleniánské spotřebitele na důvěryhodný obsah s reklamami, které odpovídají formě a působení stránky, kterou již má. Nezáleží ani na tom, že je uvedeno „Sponzorováno“ (viz výše). Pokud titulek a obrázek nabízejí vodítko k tomu, co je v obchodě na druhé straně kliknutí, budou se tím zabývat.

Jste připraveni na další statistiky?

  • 85% milleniánů říká, že nativní reklamy jsou stejné nebo lepší než ostatní obsah na stránce – zdroj: IAB
  • 58% milleniánů si myslí, že vydavatelé by měli používat pouze nativní reklamy – zdroj: IAB
  •  1 z 5 milleniánů říká, že čte pouze titulky – zdroj: IAB.

Závěr

Nejenže že milleniáni preferují nativní reklamy, ale důvěřují jim. Nativní reklamy vyjadřují pozitivní, autoritativní (ve správním smyslu) zdroj, který říká: „Tady je to, co znám. Pokud máte zájem dozvědět se více, můžete si to ověřit, pokud chcete. “ Myslím si: 48% milleniánů se domnívá, že značky, které používají nativní reklamy, mají zájem o navázání pozitivního vztahu s nimi, jak uvádí NativeAdvertising.com. To je ohromné!

A tak pod čarou: když chcete vyhrát nad milleniány, musíte se držet vytváření vysoce kvalitního obsahu s nativní reklamou jako součást vaší strategie, jak je získat. Inzerenti musí být na výši v expertním poradenství. Millenniáni dávají přednost příběhu před prohlášením. Nativní reklama je správný ticket.

Autorka: Charlotte Otremba, Communications & Marketing at Bidtellect, Connect, USA

Zdroj: www.nativeadvertisinginstitute.com