Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | ePrivacy před jednáním Rady TTE: další zásadní kroky

20. 11. 2018

ePrivacy před jednáním Rady TTE: další zásadní kroky

V předstihu před nadcházející schůzkou pracovní skupiny pro telekomunikace dne 22. listopadu, zasedáním COREPER dne 28. listopadu a zasedáním Rady pro dopravu, telekomunikace a telekomunikace (TTE) dne 4. prosince se EMMA / ENPA připravují na zdůraznění obav vydavatelů vyvolaných klíčovými otázkami nařízení o e-Privacy.

Trochu znepokojivé se zdá, že návrhy týkající se neuspokojivých ustanovení o podmíněnosti jsou přijímány s výjimkou několika většinou států. Nicméně pokud jde o ochranu informací z koncových zařízení podle článku 8, byla zdůrazněna potřeba diskuse o nutnosti neovlivnit legitimní obchodní modely. Vypuštění článku 10 týkajícího se nastavení ochrany osobních údajů představuje pro vydavatele krok kupředu, ačkoli některé členské státy nadále prosazují jednoduché a jednoduché ustanovení, které by obsahovalo informační požadavky o nastavení ochrany osobních údajů.

Vzhledem k tomu, že zpráva o pokroku jednání bude projednána na příštím zasedání Rady pro dopravu, telekomunikace a energetiku, je pro vydavatele hlavním úkolem zvyšování povědomí o zbytečném doplnění regulace prostřednictvím článků 8 a 10 (komplexní pokrytí těchto otázek týkajících se zpracování údajů již bylo upraveno v GDPR).

Navzdory zbývajícím obavám hlasy z Bruselu a prameny Rady EU říkají, že neexistuje žádná naděje, že by do konce legislativního období došlo k dohodě o nařízení o e-Privacy.

Další kroky:

22. listopadu: Setkání WP TELE

28. listopadu: zasedání COREPER

4. prosince: další Rada TTE

zdroj: EMMA-ENPA EU Affairs update // vydání 31 // 19. listopadu 2018