Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Pracovní skupina pro telekomunikace neposkytla nový podnět k návrhu nařízení o ePrivacy

1. 11. 2018

Pracovní skupina pro telekomunikace neposkytla nový podnět k návrhu nařízení o ePrivacy

Během zasedání pracovní skupiny Rady EU pro telekomunikace, které se konalo dne 26. října, se diskuse zaměřila na nejnovější text návrhu nařízení o ePrivacy předložený rakouským předsednictvím 19. října.

Jak bylo uvedeno již minulý týden, Evropská komise vyvíjí nesmírný tlak na rakouské předsednictví, aby v průběhu listopadu usilovalo o dohodu v rámci COREPERu. Tato možnost byla podpořena pouze šesti členskými státy (jmenovitě Nizozemskem a Španělskem). Na druhé straně bylo 13 členských států v této fázi (včetně Německa) proti jakékoli formě dohody. Země, které byly proti rychlému postupu, poukázaly na slabost textu z technického hlediska a vyhodnotili jej jako nebezpečný, protože by mohly mít vážný dopad na podnikatele. Po tomto se podrobná diskuse týkala článků 5 až 10, ale zaměřila se na články 13 a dále. Většina zasedání se zaměřila na obecné úvahy týkající se současného stavu a ochoty členských států pokročit v projednávání návrhu. O dalších krocích by mělo rozhodnout předsednictví v příštích dnech.

V této souvislosti předsednictví načrtlo tři možné varianty: další úpravy zprávy; dosažení společného přístupu; svěření mandátu výboru COREPER. Podle rakouského předsednictví by pracovní skupina mohla být naplánována co nejdříve po 8. listopadu a další byla již naplánována na 20. listopadu.

Další kroky:

8. listopadu: Setkání pracovní skupiny pro telekomunikace

20. listopadu: Setkání pracovní skupiny pro telekomunikace

4. prosince: Další jednání Rady TTE

zdroj: EMMA-ENPA EU Affairs update //vydání 28 // 29. října 2018