Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Rakouské předsednictví pořádá konferenci Challenging [the] Content

8. 10. 2018

Rakouské předsednictví pořádá konferenci Challenging [the] Content

Ve dnech 8. a 9. října 2018 probíhá ve Vídni evropská konference na téma digitálního obsahu a digitální ekonomiky a jejich vztahu k vývoji evropské legislativy. Akci organizuje rakouské předsednictví Rady Evropy.

Program konference je zaměřen především na otázku, jak má evropská legislativa reagovat na výzvy, jimž čelí evropský kulturní, mediální a kreativní průmysl v souvislosti s digitalizací. Klíčovými tématy pak bude vztah mezi evropskými a mimoevropskými aktéry digitálního trhu, potřeba silnější přeshraniční kooperace a další směry ochrany kvalitního a různorodého obsahu v Evropě s důrazem na novinářský obsah.

Program konference je k dispozici na webové stránce rakouského předsednictví. Na uvedené webové stránce lze také prostřednictvím streamingu sledovat celý program konference.

Na úvod akce vystoupil rakouský spolkový ministr pro EU, umění, kulturu a média Gernot Blümel. Účastníky pozdravila prostřednictvím videorelace evropská komisařka pro digitální záležitosti Mariya Gabrielová. Úvodní řeč přednesl Wolfgang Blau z vydavatelství Condé Nast. Záznam je k dispozici zde.

Zdroj: vlastní zpráva