Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nastupuje nový výkonný ředitel EMMA a ENPA

1. 10. 2018

Nastupuje nový výkonný ředitel EMMA a ENPA

Brusel 1. října 2018 - Asociace evropských vydavatelů novin (ENPA) a Evropská asociace časopiseckých médií (EMMA) s potěšením oznamují, že od 1. října 2018 byl jmenován společným výkonným ředitelem obou sdružení pan Ilias Konteas.

Ilias má právní vzdělání se zaměřením na evropské právo, včetně evropského mediálního práva. Před nástupem do EMMA / ENPA strávil 16 let v BUSINESS EUROPE, kde se zabýval otázkami duševního vlastnictví. V souvislosti s jeho novou rolí Ilias uvedl: "Poslání EMMA a ENPA má zásadní význam pro budoucnost svobodného, ​​nezávislého, rozmanitého a vitálního odvětví tisku v celé Evropě. Těším se na to, že hlas EMMA a ENPA bude slyšet ještě hlasitěji a jasněji v legislativních tématech, jako je reforma autorských práv, ochrana osobních údajů a DPH pro digitální tisk. "

Carlo Perrone, prezident ENPA, uvedl, že "odborné znalosti a zkušenosti, které Ilias přinese EMMA a ENPA, dále posílí práci pro ochranu svobodného a nezávislého tisku na úrovni EU. Jeho vedení bude nedocenitelné v době, kdy obě sdružení velmi prosazují některá z nejdůležitějších politických témat v EU, a to autorská práva a ePrivacy. "

Xavier Bouckaert, prezident EMMA dodal: "Je to historický moment pro dvě největší sdružení vydavatelů tisku v Bruselu. Toto je poprvé, kdy obě sdružení sdílejí jednoho ředitele, což je svědectvím neustále rostoucí spolupráce a partnerství mezi EMMA a ENPA. "

 

zdroj: tisková zpráva EMMA/ENPA