Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Konference Newsroom Summit proběhne 29. a 30. října 2018 v Oslu

19. 9. 2018

Konference Newsroom Summit proběhne 29. a 30. října 2018 v Oslu

Newsroom Summit je každoročním prestižním odborným setkáním šéfredaktorů a vedoucích redakčních pracovníků zpravodajských médií, které je zaměřeno na diskusi o nejnovějších trendech v oblasti zpracování zpravodajského obsahu. Na konferenci bude představena také řada případových studií o úspěšných zpravodajských projektech realizovaných v různých místech světa.

Hlavními letošními tématy jsou:

1. Větší zaujetí čtenářů

Zprávy se přeorientovaly od navyšování zásahu k rozvíjení vztahu mezi redakcí a publikem. Jak toho lépe dosáhnout? Co umělá inteligence a používané nástroje či metriky?

1. Organizace redakcí

Je redakce odpovědná za marketing placených článků? Měly by vývojáři a kodéři sedět vedle novinářů? Mohou být UX, zpracování dat data a analýzy centralizovány? Jaké jsou modely, které fungují?

1. Personalizace informačních kanálů

V době nekončících změn - jaké jsou přístupy špičkových vydavatelů, kteří chtějí zpravodajství udělat více algoritmické a individuální?

1. Zpravodajská spolupráce

ICIJ spojil Süddeutsche, Guardian, BBC, La Nación a mnoho dalších vydavatelů k práci na Panama Papers. Jaká je budoucnost spolupráce při přípravě obsahu?

Program konference je v letošním roce rozsáhlejší, než tomu bylo dříve, a je rozdělen do několika paralelních sekcí. S programem se můžete podrobněji seznámit na webové stránce akce. K dispozici je také seznam řečníků

Pracovníci a zástupci členů Unie vydavatelů mají možnost se v letošním roce přihlásit za speciální sníženou cenu ve výši 820 euro za osobu, která zahrnuje účast na dvoudenním odborném programu a doprovodných akcích. K získání slevy stačí při vyplňování přihlašovacího formuláře online uvést slevový kód: memassoc. Sleva je platná při přihlášení nejpozději do 15. října 2018.

Na webové stránce konference najdete také řadu dalších praktických informací týkajících se účasti.

zdroj: informace WAN-IFRA