Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Reklamní aliance vydavatelů: Nová zpráva WAN-IFRA zkoumá, proč a jak mají smysl

6. 6. 2018

Reklamní aliance vydavatelů: Nová zpráva WAN-IFRA zkoumá, proč a jak mají smysl

Ještě nedávno se myšlenka na sdílení informací a technologií se zpravodajským vydavatelem mimo vlastní skupinu považovala za něco podobného zradě. Nová zpráva WAN-IFRA zkoumá, jakým způsobem se nyní vydavatelům na celém světě daří právě tím, že se připojují k reklamním aliancím a zvyšují tak své výnosy.

Novou zprávu nazvanou "Reklamní aliance pro vydavatele " vydala Světová asociace novin a vydavatelů zpráv (WAN-IFRA) u příležitosti Světového kongresu zpravodajských médií v Estorilu. Zpráva se zabývá tím, proč a kdy tato reklamní sdružení dávají smysl, a jak profiluje pět různých aliancí na různých místech světa.

"Musíme přehodnotit naše aliance, ať už se týkají sdílení obsahu, reklamní síly, sdílení dat nebo základní synergie v technologickém ekosystému. Bohatství zpravodajského průmyslu závisí na jeho rozmanitosti, ale vydavatelé tisku se nikdy nebudou moci vyrovnat s exponenciálním růstem konkurence globálních sil, pokud se nespojí. "Tato zpráva se zaměřuje na nevyhnutelný trend, který byl přehlížen příliš mnoho let," řekl Vincent Peyregne, generální ředitel WAN-IFRA.

S rychlým poklesem výnosů z tiskové reklamy v uplynulém desetiletí spolu s poznáním, že většina vydavatelů sama o sobě nemá potřebnou velikost a dosah, aby konkurovala duopolu v penězích z digitální reklamy, partnerství vydavatelů je mnohem důležitější.

"Myslím, že můžete najít některé fantastické nové příležitosti a skutečný přírůstek příjmů. Nevykrádá to, co už děláte, ujišťuji vás o tom. Jsou to nové příjmy. Je to výnos z toho, co lidé u vás dřív neutráceli, protože vás neviděli jako něco dost velkého, "říká Morgan Stevenson, ředitel řešení pro malé a střední podniky ve společnosti Newsquest ve Velké Británii, který je součástí sdružení vydavatelů 1XL.

Ve zprávě jsou popsány aliance, které fungují nejméně několik let a jsou na dobré finanční úrovni.

Kromě profilů aliancí poskytuje zpráva také několik doporučení týkající se kroků spojených s vytvářením aliance, jakož i referenční seznam mnoha partnerství vydavatelů působících v regionech po celém světě.

zdroj: zpráva WAN-IFRA