Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | ENPA znovu zvolila svým prezidentem zástupce italských vydavatelů Carla Perroneho

30. 5. 2018

ENPA znovu zvolila svým prezidentem zástupce italských vydavatelů Carla Perroneho

Na valné hromadě Evropské asociace vydavatelů novin ENPA, který proběhla 29. 5. 2018, byl zvolen prezidentem této asociace Carlo Perrone, který tuto funkci vykonával již v minulém volebním období.

Valná hromada také znovu zvolila vice prezidenty ENPA Bruno Pachenta (Francie) a Valdo Lehariho jr. (Německo).

Carlo Perrone ke svému zvolení uvedl: „Je pro mne velkou ctí, že jsem byl dnes znovu zvolen prezidentem ENPA, která od svého založení v roce 1961 brání a silně prosazuje svobodu tisku, nezávislost obsahu a zajišťuje, že se všichni obyvatelé v Evropě účastní demokratické diskuse. Tyto hodnoty musí zůstat jádrem evropských i národních priorit, zejména v době, kdy Evropa hrozí mnoha nebezpečím, ať už ekonomickým, sociálním nebo politickým.“

Carlo Perrone vykonával funkci prezidenta od roku 2016. Je členem představenstva italského vydavatelství GEDI Gruppo Editoriale a členem představenstva Italské asociace vydavatelů novin FIEG. Bruno Pachent působí jako vice prezident ENPA také od roku 2016 a výkonným ředitelem Media Sud Europe. Valdo Lehari jr. se stal viceprezidentem ENPA v roce 2014. Je vydavatelem a ředitelem vydavatelství Reutlinger General Anzeiger.

Zdroj: www.enpa.eu