Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | CNN volá po nové definici bezpečnosti značky

29. 5. 2018

CNN volá po nové definici bezpečnosti značky

Poskytovatel zpravodajství CNN se domnívá, že koncept bezpečnosti značky by měl být rozšířen tak, aby jasněji vymezoval důvěryhodné zdroje obsahu od dodavatelů falešných a zavádějících materiálů.

Meredith Artley, šéfredaktorka CNN Digital Worldwide, tuto otázku diskutovala během zasedání na konferenci Collision 2018.

Reflektovala skutečnost, že mnoho značek bylo překvapeno rozšířením falešných zpráv, spotřebitelským tlakem spojeným s reklamou v určitých programech a bojkotem ohrožujícím společnosti, které jsou považovány za reprezentující nevhodné politické pozice.

"Inzerenti v těchto bouřlivých časech by neměli být spojeni se zprávami, které jsou" špatné ". To by mohlo být polarizační pro zprávy na vážné zprávy, tragické zprávy. A můžete to pochopit, "řekla.

"Nechcete, aby se vaše značka postavila proti tomuto chaotickému zpravodajskému prostředí, které existuje právě teď. Je to pochopitelné. Ale je to pro CNN - a pro mnoho dalších zpravodajských organizací problematické. "

Na základě tohoto tématu navrhla, že výsledky tohoto trendu by mohly být negativní pro majitele médií a i pro spotřebitele.

Vzhledem k závažnosti a naléhavosti tohoto tvrzení CNN usiluje o nové vymezení toho, jakou bezpečnost značka v praxi zahrnuje pro inzerenty.

"Chtěla bych uvést, že se musí objevit nová definice bezpečnosti značky. Není to o marketérech, kteří nechtějí být vedle tzv. špatného obsahu. Jedná se o obchodníky, kteří chtějí být pod deštníkem důvěryhodné zpravodajské značky, "řekla.

"Chceme, aby se tento nápad dostal na trh. Jsme tak trochu na odiv..., když jdeme a mluvíme s lidmi, kteří chtějí podporovat globální nezávislou žurnalistiku [a] chtějí to udělat v prostředí, které znamená pravdu, fakta a integritu. To je to, co řídíme. "

zdroj: www.warc.com