Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Chicago Sun-Times nechává svou titulní stránku prázdnou, prosí tak předplatitele: Potřebujeme, abyste tu byli pro nás

25. 4. 2018

Chicago Sun-Times nechává svou titulní stránku prázdnou, prosí tak předplatitele: Potřebujeme, abyste tu byli pro nás

Deník Chicago Sun-Times nechal v pondělí 23. 4. svoji titulní stranu prázdnou v rámci výzvy předplatitelům ve snaze zachování dlouhodobé existence své redakce.

Neobvyklý apel přichází jeden měsíc poté, co 174leté noviny dokončily kolo propouštění, protože zápasí s poklesem tržeb z reklamy svého tištěného vydání.

Sun-Times stále pracuje na rozšiřování digitálního předplatného na obsah, který čtenáři v minulosti získali zdarma.

"Žádáme vás, abyste podpořili naši každodenní práci tím, že se přihlásíte na náš web za 7,49 dolaru měsíčně. To je méně než 25 centů denně, "píše deník v článku nazvaném "Představte si, že by bylo Chicago bez Sun-Time! Naléhavá výzva!"

"Na oplátku získáte neomezený přístup k obsahu načeho webu a pomůžete dlouhodobému přežití naší redakce," pokračuje.

"Představte si naše město bez našich titulků. Bez našich novinářů, aby vám řekli naše zprávy. Bez toho, aby naši novináři psali o sportu. Bez našich investigativních novinářů, aby sledovali vládu. Bez našich komentátorů a redakční rady. Představte si to. Pak nám pomozte ujistit se, že se to nestane "

Deník Denver Post učinil podobnou výzvu počátkem tohoto měsíce potom, co propustil přibližně jednu třetinu svých zaměstnanců a uvedl na titulní straně dramatický editorial o tom, že vlastník listu, kterým je hedgeový fond Alden Global Capital, jej chce prodat.

"Pokud Alden tady nechce dělat dobrou žurnalistiku, měl by prodat Post majitelům, kteří to budou chtít," napsala redakční rada Denver Post.

"Trpěli jsme pod řadou manažerů, kteří prodali naše aktiva, vyvedli peníze z žurnalistiky a nechali nás napospas," uvedli zaměstnanci Sun-Times v pondělí.

Tituly jako The New York Times a The Washington Post zaznamenaly vzestupný trend předplatného a rekordní výnosy od té doby, co prezident Trump převzal úřad, ale místní noviny se ve velké míře potýkají s tím, že náklady tiskových verzí klesají a média se v digitálním věku stále více rozpadají.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service