Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Svoboda médií a pluralita: jak restartovat základní pilíř EU

2. 5. 2018

Svoboda médií a pluralita: jak restartovat základní pilíř EU

Evropské vydavatelské asociace EMMA / ENPA zvou všechny své členy k účasti na konferenci o svobodě tisku, kterou pořádá Svaz vydavatelů Bulharska ve spolupráci s EMMA / ENPA, Evropskou federací novinářů a s Reportéry bez hranic, ECPMF, Asociací evropských novinářů. Akce se bude konat dne 16. května 2018 v Sofii.

Konference "Svoboda a pluralita médií: Jak restartovat základní pilíř EU" se zaměří na mediální politiku v EU, na otázky spojené se svobodou tisku v jednotlivých zemích EU a obecněji na udržitelnost nezávislého tisku. Představitelé z vydavatelského sektoru, reprezentanti EU a decision makeři se sejdou, aby diskutovali o svobodě tisku v rámci výzvy k upřednostnění otázky svobody a plurality médií v EU v nadcházejících letech.

Potvrzenými řečníky na této konferenci jsou Michal Boni, člen EP (EPP/PL); Tomasz Piatek, investigativní novinář; Mirosław Wróblewski, ředitel odboru ústavního, mezinárodního a evropského práva; Václav Štětka, výzkumník a odborník na mediální politiku; Gabor Polyak, ředitel Mertek Media Monitor, Matthijs Berman, hlavní poradce OSCE, Rzástupce pro svobodu médií, Oliver Vujovic, genarální tajemních organizace médií jihovýchodní Evropy (SEEMO), Matthew Caruana Galizia, novinář v Mezinárodním konsorciu pro investigativní žurnalistiku (ICIJ), Benedek Javor, poslanec Evropského parlamentu (Greens/HU) a mnoho dalších řečníků.

Konference se bude konat v hotelu Hilton Sofia v bulharské Sofii. Více informací o programu naleznete zde. Prostřednictvím odkazu je také možno se online přihlásit k účasti.