Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nejnovější diskuse o ePrivacy se zaměřily na telefonní marketing a seznamy

5. 2. 2018

Nejnovější diskuse o ePrivacy se zaměřily na telefonní marketing a seznamy

Dne 30. ledna proběhlo letošní první zasedání pracovní skupiny Rady pro ePrivacy a jednalo o druhém diskusním dokumentu předsednictví, který byl zveřejněn dne 30. ledna. Předsednictví uspořádalo setkání zaměřené na politické i technické diskuse o návrhu, zejména na články 12 až 16.

Klíčové články pro vydavatele v těchto částech textu se týkají telefonního marketingu (články 14 a 16) a veřejně dostupných adresářů (článek 15). Stejně jako k předchozímu diskusnímu dokumentu byly vzneseny některé velmi důležité otázky týkající se politický možností. U věřejně dostupných adresářů byly vzneseny otázky týkající se rozsahu, zejména pokud by povinnost týkající se souhlasu se sdílením údajů fyzických osob měla být vztahována jak na elektronické komunikační služby, tak na poskytovatele veřejně dostupných adresářů. Navíc, pokud jde o direct marketing, předsednictví požádalo delegace, aby posoudily, zda se vrátí k návrhu Komise, který by každému volajícímu umožnil volbu buď předpony nebo ID volajícího. ENPA a EMMA podporují identifikaci linky, což by bylo přijatelné a umožnilo vydavatelům, aby prováděli telefonní marketing za běžných podmínek.

EMMA a ENPA se setkávají se Stálým zastoupením Francie a Stálým zastoupením Slovinska dne 6. února, aby prosazovaly politické možnosti nezbytné pro udržitelný rozvoj sektoru tisku.

Další kroky:

• 12. února: příští schůze pracovní skupiny o ePrivacy

zdroj: EMMA-ENPA EU Affairs update