Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nová studie VDZ poukazuje na dramatické ztráty příjmů pro tisk, pokud bude platit ePrivacy

6. 2. 2018

Nová studie VDZ poukazuje na dramatické ztráty příjmů pro tisk, pokud bude platit ePrivacy

Dne 26. ledna 2018 zveřejnila německá asociace vydavatelů časopisů VDZ studii o dopadu nařízení o ochraně soukromí elektronických komunikací v případě, že projde jeho současná podoba. Studie vychází z průzkumu mezi manažery v rámci vydavatelského sektoru a odborníky na trhu. Předpovědi studie jsou ponuré a předpokládají, že novinářská média by mohla utrpět ztráty více než 30 procent v prodeji digitální reklamy, což se projeví poklesem tržeb o více než 300 milionů eur ročně. V této souvislosti prezident VDZ Dr. Rudolf Thiemann vyzval německou vládu, aby se postavila proti nařízení o ochraně osobních údajů a zdůraznila, že "pro vydavatele by to mohlo znamenat obrovské ztráty", jelikož navrhované nařízení o ochraně soukromí v odvětví elektronických komunikací "široce poškodí příjmový základ pro vydavatele a jejich obchodní modely, zejména pro otevřené publikační nabídky na internetu ".

Čísla ze studie dále zdůrazňují ohrožení malých a středně velkých webových stránek, jakož i nabízených specializovaných obsahů, které nebudou schopny samy financovat a pokrýt své náklady a zároveň poskytovat dosavadní úroveň novinářské kvality. Z dlouhodobého hlediska by to znamenalo významný dopad na pluralitu médií.

Další informace naleznete ve zprávě.

zdroj: EMMA-ENPA EU Affairs update