Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vydavatelé plánují strukturální změny ve své organizaci

1. 2. 2018

Vydavatelé plánují strukturální změny ve své organizaci

Německá asociace vydavatelů novin BDZV a agentura pro poradenství v podnikání SCHICKLER představily studii "Trendy v novinovém průmyslu 2018".

Němečtí vydavatelé novin chtějí přeformovat své organizační struktury. Pro téměř tři čtvrtiny společností (69 procent) bude toto téma dominantním v tomto roce. To je jeden z hlavních výsledků reprezentativní studie „Trendy v novinovém průmyslu v roce 2018“, které BDZV předvedla dne 1. února 2018 v Berlíně společně s poradenskou firmou SCHICKLER. Studie odhalila tři nejvýznamnější trendy:

1. Organizace budoucnosti: Vydavatelé mění své struktury na základě jasně definovaných organizačních paradigmat.

2. Placený obsah 2.0: Nabídky plateb jsou dále optimalizovány.

3. 360 ° marketing: Vydavatelé se stali kompletními poskytovateli služeb pro cílovou skupinu B2B.

"Po letech diverzifikace do nových obchodních oblastí se novinové domy nyní věnují svým vlastním strukturám, zejména integraci tisku a digitální tvorby. To se týká i redakce, trhu čtenářů a reklamního trhu, "řekl vrchní jednatel BDZV Dietmar Wolff. Převážná většina společností pracuje s integrovanými modely, jen několik vydavatelů se rozhodlo pro oddělení tiskového a digitálního sektoru. Je také zřejmé, že jen asi jedna třetina dotazovaných firem zaměstnává "digitální specialisty" v redakci nebo se zaměřením na reklamní trh.

Jako klíčový poznatek uvedl vrchní jednatel BDZV dále, že vydavatelé v této souvislosti o inovačním procesu říkají "Pro většinu je nejvyšší prioritou. 75 procent považuje řízení strategií a inovací za pracovní úkoly na řídící úrovni. "44 procent považuje za důležitou otázku spolupráce se startupy. 55 procent uvedlo, že se stále více zaměřuje na řízení rozmanitosti a 94% respondentů vidí na trhu práce velkou výzvu v "boji o talenty" - zejména v oblasti digitálních aktivit.

Alexander Kahlmann, partner poradenské společnosti SCHICKLER, vysvětlil, že vydavatelé hodnotili vývoj reklamního trhu v roce 2018 pozitivnější než v předchozím roce. Důvodem je také rostoucí význam B2B marketingu. "Vydavatelé se zaměřují na marketingové služby v oblasti komunikace a 360 stupňový marketing." Jako optimistický uvedl Kahlmann „přístup vydavatelů a generálních ředitelů k placeným obsahům". Přestože výnosy z platebních modelů nemohly kompenzovat poklesy v tisku, "vydavatelé jednoznačně věří v placený obsah a optimalizují své nabídky".

Kahlmannův další pohled: "Marketing 360 stupňů v B2B odvětví vytváří nové výzvy. S větším počtem nabídek je v organizaci, procesech a analýze trhu složitější. "

Studie "Trendy v novinovém průmyslu 2018" se zúčastnilo 94 vydavatelů a generálních ředitelů. Podle vydavatelů představují více než třetinu odvětví (38%), více než polovinu (54%). Zde je prezentace ke stažení.

WAN-IFRA Executive News Service