Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Pracovní skupina Evropské rady projedná politické možnosti na setkání o ePrivacy dne 30. ledna

29. 1. 2018

Pracovní skupina Evropské rady projedná politické možnosti na setkání o ePrivacy dne 30. ledna

Po zveřejnění dvou diskusních textů bulharského předsednictví týkajících se ePrivacy bude pracovní skupina pro telekomunikace a informační společnost usilovat o projednání některých politických možností.

Hlavní body týkající se vydavatelského sektoru jsou obsaženy v materiálu z 11. ledna 2011, budou předmětem jednání a budou se týkat výjimek pro cookies (článek 8), nastavení ochrany osobních údajů v prohlížečích (článek 10) a podmínění přístupu ke službám (článek 9 o souhlasu). Poslední dokument zveřejněný dne 25. ledna vyzývá členské státy, aby projednaly možnosti týkající se telefonního marketingu a veřejně dostupných adresářů.

Schůzka 30. ledna vytvoří podmínky, aby předsednictví zpracovalo předběžné stanovisko členských zemí k různým citlivým ustanovením návrhu nařízení o ePrivacy. Nová schůzka by se měla konat v polovině února a umožní členským zemím, aby poskytly detailnější odpověď.

Další kroky:

• polovina února: zasedání pracovní skupiny Evropské rady pro telekomunikace a informační společnost

zdroj: EMMA-ENPA EU Affairs update