Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Skutečný dopad Brexitu na reklamní průmysl stále neznámý

28. 1. 2018

Skutečný dopad Brexitu na reklamní průmysl stále neznámý

Britské podniky, které se snaží orientovat ve světě po Brexitu, se cítí ohroženy "množstvím neznámého", ve kterém se nachází, varoval předseda Advertising Association James Murphy v rámci panelu vedoucích představitelů odvětví.

Vedoucí panelu v roce 2017, předseda reklamní asociace a zakládající partner společnosti Adam & Eve / DDB, James Murphy, vyslovil hlavní obavu mnoha podnikatelů - množství neznámých, stále zůstává.

"Nikdo se tomu nevyhne tomu a nebude to jako předtím," řekl. "Nevíme, jaký dopad to bude mít, protože vláda se nechce podělit o svá sdělení týkající se dopadu."

Dodal, že zatímco existují další obrovské problémy, s nimiž se průmysl potýká - například bezpečnost značky a regulace reklamy na potraviny a hazardní hry - to jsou "věci, které můžeme ovlivnit", zatímco "pokud nejsme opatrní, Brexit je něco, co se nám stane zvenčí. "

Rozmanitost názorů

Alex Mahonová, výkonný ředitelka kanálu 4, uvedla, že referendum odhalilo v Británii "obrovské rozkoly", například mezi sociálními skupinami, generacemi a regiony, což mělo vliv na roli veřejnoprávních vysílacích stanic.

"Jsme prizmatem, skrz něž lidé uvažují o národě," řekl Mahon. "Naším úkolem je reprezentovat rozmanitost. Historicky jsme si mysleli, že jde o věci, jako je etnická příslušnost a sexualita - nyní musíme myslet s ohledem na rozmanitost názorů."

Mahonová tvrdila, že měnící se vztah mezi Spojeným královstvím, EU a zbytkem světa, a to současně s tím, že Netflix, Amazon a další změnily mediální scénu, přispěly k tomu, aby příspěvek Channel 4 byl životně důležitější než kdy jindy.

"Jejich poslání je zcela jiné než naše," řekla. "Je globální, je to apelovat na co nejvíce lidí." Netflix by nikdy nevyrábělashow, jako je Educating Greater Manchester, prohlásila, a to kvůli obtížnosti zpřístupnit takové téma divákům v jiných částech světa.

"Pokud budeme pokračovat ve světě, kde budou financovány pouze ty největší věci, takový talent zcela zmizí," dodala.

Přesto však dodala, že po pro vysílače tvrdém roku 2017 se zdá, že reklamní trh sbírá: "Lidé se obracejí na televizi jako na nejefektivnější způsob, jak oslovit diváky v tomto těžkém prostředí."

Inovace, kreativita a rychlost

Lindsay Pattisonová, ředitelka transformace WPP a Group M, diskutovala o dopadu Brexitu na zaměstnance největší světové reklamní společnosti.
Zatímco 7% pracovní síly ve Velké Británii bylo občany EU, uvedla, že 15% pracovníků WPP z celkového počtu 17 000 zaměstnanců v Británii pocházelo z ostatních 27 členských států - a v některých agenturách zaměřených na špičkové technologie to bylo až 30%.

Musí být prioritou, aby si síť zachovala přístup k této mezinárodní pracovní síle. Pattisonová uvedla: "Všichni víme, že rozmanitost je pro podnikání dobrá - zvláště velmi dobrá pro naše podnikání. Potřebujeme inovace, kreativitu a rychlost více než kdykoli předtím. Na méně prozaické úrovni, pracujeme s globálními společnostmi a potřebujeme lidi, kteří mluví jinými jazyky. "
Pattisonová vyzvala odvětví k tomu, aby bylo proaktivní v ochraně svých zaměstnanců a uvedla údaje, které ukazují, že více než polovina (52%) nebritských pracovníků ve Velké Británii získalo buď nedostatečnou informovanost od svého zaměstnavatele o Brexitu, nebo vůbec žádnou.

Sociální nevolnost

Naproti tomu James Wildman, generální ředitel Hearst UK, uvedl, že Brexit není pro vydavatele obzvlášť rušivý, pokud jde o lidi, ale poukázal na jeden méně zřejmý důsledek hlasování: "Náš druhý největší náklad po lidech je papír. " Produkce časopisů se stala dražší, řekl, protože 70% papíru používaného firmou Hearst bylo dovezeno z jiných zemí EU.

Zdůraznil také obecný dopad na image Spojeného království: "Náš reklamní průmysl je mimořádnou reklamou pro Británii, ale to samozřejmě nelze říci o Brexitu. Brexit významně přispěl k úzkosti, kterou v současné době pociťuje společnost velmi silně."

Pattisonová souhlasil a řekl: "Nemyslím si, že nás někdo plácá po zádech a říká, že je to dobře uděláno."

Přečtěte si další informace na webu.

zdroj: Campaign Breakfast Briefing