Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Proti nenávisti a jejímu podněcování na síti: Facebook chce zdvojnásobit odstraňovací tým na 20 000 zaměstnanců

25. 1. 2018

Proti nenávisti a jejímu podněcování na síti: Facebook chce zdvojnásobit odstraňovací tým na 20 000 zaměstnanců

Facebook zvyšuje do konce roku počet svých zaměstnanců, kteří se dívají a odstraňují zločinný nebo urážlivý obsah.

Facebook slibuje podniknout další úsilí zaměřené proti šíření nenávisti a nenávistným výzvám na síti - a chce v tomto roce navíc přijmout 10 000 spolupracovníků. "Neudělali jsme ještě dost proto, abychom zastavili zneužívání naší technologie," řekla jednatelka Sheryl Sandbergová v Bruselu.

Teror a násilí na Facebooku nemají místo. Již nyní pracuje 10 000 zaměstnanců na zlepšení ochrany a bezpečnosti. Do konce roku by se počet měl zdvojnásobit, řekla Sandbergová. Cílem je zcela odstranit nenávistný obsah. Všichni uživatelé by se měli cítit v bezpečí.

"Ale je to složité, protože neexistuje žádná univerzální definice nenávistného obsahu," řekla Sandbergová. Ať na základě vědecké diskuse dojde k odstranění množství obsahu. "Můžeme se stále zlepšovat," řekla. Dodržujte evropské pokyny, včetně pokynů pro řešení nenávistného obsahu.

Boj o NetzDG (zákon proti nenávisti šířené na sítích)

Pozadí tvoří také spor ohledně právních požadavků na vymazání obsahu daných zákonem přijatým v Německu. Šéf pro politické otázky Facebooku Elliot Schräge znovu potvrdil svou kritiku zákona v pondělí. Zatím se Evropská unie rozhodla spíše spolupracovat na předpisech s internetovými společnostmi.

Sandbergová také zdůraznila, že Facebook pracuje na neustálém zlepšování ochrany dat pro uživatele. Americký koncern navíc vzal na vědomí daňovou debatu v Evropě. "My dobrovolně měníme náš přístup," řekla, "nyní platíme daně z místně vytvořených zisků na místě." Facebook je znepokojen. "Důležitější než cokoliv jiného je, že chceme udělat správnou věc," řekla Sandbergová.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service