Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Financial Times poskytuje studentům na celém světě bezplatný přístup na FT.com

25. 1. 2018

Financial Times poskytuje studentům na celém světě bezplatný přístup na FT.com

Společnost Financial Times nyní poskytuje 16- až 19letým žákům studujícím na středních školách bezplatný přístup na FT.com, jak společnost uvedla v pondělí 22. ledna. Rozšířila tím program, který byl dříve k dispozici je studentům ve Velké Británii.

"Doufáme, že napodobíme úspěch iniciativy pro školy ve Velké Británii, která měla úspěch ve více než 1400 středních a vysokých školách a v jejímž rámci přes 13 000 studentů získalo bezplatný k obsahu FT," uvedl ve svém prohlášení Caspar de Bono, výkonný ředitel pro B2B Financial Times.

Proces není automatický. Školy zde mohou zaregistrovat svůj zájem a budou kontaktovány s cílem získání dalších detailů. Program je zaměřen konkrétně na střední školy, kde jsou nejstarší 19 letí studenti. "Pokud má vzdělávací instituce kombinaci věkových kategorií nad a pod 19 let, může jí FT nabídnout smíšené řešení - tam, kde mladí lidé do 19 let získají volný přístup a pro starší 19 let je k dispozici zlevněný přístup.

Doufám, že uvedení lidí do vztahu ke značce v poměrně mladém věku je přivede k pozdějšímu placení za obsah. New York Times má sponzorovaný program předplatného (program FT je sponzorován Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ), který vyzývá čtenáře, aby zaplatili studentům z veřejných škol digitální přístup k NYTimes.com. "Za každé předplatné poskytnuté v rámci programu poskytne The Times přístup jednomu dalšímu studentovi." Loni v září informoval NYT, že více než 2 miliony studentů v celkem 50 státech dostalo volný přístup k NYTimes.com. (Společnost vypočítala, že každé jednotlivé předplatné studentů stojí mezi 2 a 4 dolary, v závislosti na tom, zda se předplatné používá pouze ve škole nebo také umožňuje přístup z domova.).

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service