Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Hlava v písku není strategií pro digitální média

16. 1. 2018

Hlava v písku není strategií pro digitální média

Ve dnech 19. a 20. března 2018 se v Berlíně uskuteční největší světová časopisecká konference Digital Innovators´ Summit 2018. Pokud zatím nemáte jasno, zda se konference zúčastnit, zvažte těchto 5 bodů, na které upozorňují pořadatelé – FIPP a německá asociace vydavatelů časopisů VDZ.

 

Digitální média rostou

Roku 2017 byl rokem, kdy se pro mnohé digitální mediální společnosti dostavil realismus. BuzzFeed a Vice nedosáhly cílové příjmy, zatímco Mashable byl prodán za zlomek toho, jaká byla kdysi jeho hodnota. Orientace na video se ukázala být více boomem než udržitelným modelem. Platformy se objevily v plné síle. Na konferenci uslyšíte, cok tomu mají co říci lidé jako Troy Young, globální prezident společnosti Hearst Digital Media, Andreas Wiele, člen představenstva Axel Springer v Německu a Vivian Schiller, šéfredaktorka Weber Shandwick a ředitelka Scott Trust a další.

 

Ignorace není strategie

I přes neúspěchy, inovace digitálních médií pokračovaly rychle ve žhavých oblastech jako umělá inteligence, hlasová technologie, blockchain, rozšířená realita, virtuální realita a další. Na konferenci získáte pohledy na tyto trendy například od Francesca Marconiho, manažera strategie a zástupce vedoucího pro umělou inteligenci Associated Press, Jenny Griffiths, zakladatelky a softwarové inženýrky Snap Tech, Hanse-Christiana Boose, zakladatele a generálního ředitele společnosti Arago, Inga Rübeho, technického ředitele Burdy, Luky Forlina, vedoucí strategických partnerství pro mezinárodní zpravodajství a publikování Googlu, Matta Monahana, vedoucího oddělení prodeje a produktů Washington Post a další.

 

Vytváření nových obchodů a změna práce

Ať už prostřednictvím spuštění nových nebo transformací stávajících značek na něco nového existuje mnoho způsobů, jak dosáhnout, aby podnikání fungovalo. Na konferenci o tom budou hovořit například Gary Liu ze South China Morning Post, Melissa Rosenthal, výkonná viceprezidentka společnosti Cheddar Inc., Pauli Aalto-Setälä, generální ředitel Aller Media Oy, Helje Solberg, generální ředitel a šéfredaktor VGTV společnosti Schibsted, Kevin Turpin, prezident National Journal, Atlantic Media, Daniel Sieberg, spoluzakladatel a vedoucí oddělení pro žurnalistiku společnosti Civil, Matt Egan, redaktor IDG pro USA a Velkou Británii a další řečníci.

 

Jak být blízký a osobní (nestrašidelným způsobem)

Od botů až po skupiny Slack, od čerstvých přístupů k žurnalismu až po využívání nových nástrojů, od poslechu k prezentaci, po získání úzkých a osobních kontaktů s publikem, to vše je i nadále rozhodující. Účastníci konference uslyší, co o tom říká Maureena Hocha, redaktorka HBR.org, Harvard Business Review, Molly Miller, ředitelka pro obsah u, ALM Media, Hannah Ray, ředitelka vizuálního obsahu a sociální strategie Condé Nast International, Jenny Woods, ředitelka pro poslech sociálních médií BBC, Lucy Rohr, editorka Snapchatu The Economist a další.

 

Peníze točí světem

S digitální reklamou ovládanou takzvaným duopolem společností Google a Facebooku je důležitost příjmů od čtenářů pevně (někteří mohou říkat opět) v centru pozornosti. Více o strategiích monetizace uslyší účastníci konference od řečníků, mezi nimiž jsou například Stefan Betzold, MD, BILD Group, Greg Piechota, výzkumný pracovník z Oxfordské univerzity a výzkumný pracovník Harvard Business School, Tomas Bella, člen výkonné rady a vedoucí online aktivit, Dennik N, Kerstin Schiefelbein, generální ředitelka, Visual Statement, Breton Fischetti, vrchní ředitel obchodu v Business Insider a další.

 

Potřebujete snad ještě víc inspirace?

To jsou některé z důvodů, proč byste se měli zúčastnit FIPP Digial Innovators´ Summitu ve dnech 19. a 20. března 2018, jedné z nejdůležitějších mediálních událostí v Evropě v roce 2018.

Podívejte se na předběžnou agendu -  pro den 1  a tady pro den 2  - abyste zjistili, co dalšího se bude dít, diskutovat a sdílet na DIS2018.

Zaregistrujte se zde.

A pro více informací o DIS navštivte innovators-summit.com.

 

Slevová nabídka Early Bird je momentálně k dispozici, a proto se zaregistrujte, než bude pozdě. Účastnický poplatek pro členy Unie vydavatelů při přihlášení do 5. 3. 2018 činí 1590 euro, pro ostatní 2090 euro.