Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Bulharské předsednictví začíná rok s novou strategií v oblasti vyjednávání o ePrivacy

15. 1. 2018

Bulharské předsednictví začíná rok s novou strategií v oblasti vyjednávání o ePrivacy

Dokonce, i když Evropský parlament přijal dne 19. října minulého roku vlastní zprávu, Rada dosud nevyjednala společnou pozici o nařízení o ePrivacy. Minulý rok se vyznačoval mnoha schůzkami pracovních skupin, které trávily čas dotazováním Komise ohledně různých technických aspektů návrhu. Vzhledem k tomu, že členské státy neměly odvahu vyjádřit svůj postoj a diskuse probíhala v kruhu, bulharské předsednictví načrtlo novou strategii pro projednání věci. Dne 11. ledna předsednictví zveřejnilo diskusní dokument, který povzbudí členské státy, aby místo technických podrobností vyjádřily názory na hlavní principy. Z informací shromážděných ze setkání, kterého se účastnila ENPA / EMMA, se očekává, že by tyto rozhovory měly vyústit ve zcela nový text, který by byl od nuly odlišný od návrhu Komise.

Bulharsko vyjádřilo ambici na dosažení obecného přístupu do konce svého předsednictví, ačkoli ostatní dokumenty zůstávají prioritou (telekomunikační balíček a volný tok dat).

Další kroky:

• 17. a 29. ledna: Zasedání pracovní skupiny pro ePrivacy s pracovní skupinou pro telekomunikace a informační společnost

EMMA-ENPA EU Affairs update