Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jak New York Times přivádí lidi k tomu, aby na jeho stránkách strávili 5 minut za návštěvu

21. 12. 2017

Jak New York Times přivádí lidi k tomu, aby na jeho stránkách strávili 5 minut za návštěvu

Lidé se ve velkém počtu nezapojují do digitálního předplatného na New York Times, ale současně tráví více času na jeho webu.

V roce 2017 lidé strávili asi pět minut při návštěvě webu Times, což je o 35 procent více než v roce 2016, jak plyne ze zprávy comScore. Pro časopis Times je získávání uživatelů k strávení delšího času na stránce součástí úsilí o získávání předplatného, což se stalo ústředním bodem jeho obchodního modelu.

"Pokud přimějeme lidi trávit s námi více času a číst další články v našich produktech, je to dobré pro naše obchody s digitálním předplatným," uvedla Cynthia Collinsová, editorka sociálních médií Times.

Provoz Times v roce 2017 mírně vzrostl a dosáh průměrně kolem 89 milionů unikátních návštěvníků za měsíc přes mobilní zařízení a počítače, což je o 9 procent od roku 2016, jak uvádí comScore. Ale na rozdíl od většiny digitálních vydavatelů Times není úplně závislý svými výnosy na reklamách. Důležité je, že příjmy z digitálního předplatného Times vzrostly ve třetím čtvrtletí meziročně o 46 procent na 86 milionů dolarů.

Aby vytvořil závislost lidí, kteří by se přihlásili k digitálnímu předplatnému, Times načítá články s multimediálními komponenty.

Například ve zprávě o střelbě v Las Vegas v říjnu, jehož výsledkem bylo nejméně 59 mrtvých, Times doplnil své reportáže mapami a grafikou, která zobrazovala oblast, kde se střelba odehrála. V rámci pokrytí skandálu sexuálního obtěžování Harveyho Weinsteina Times do článku vložil plné prohlášení Weinsteina a doplňkový podcast.

Noviny nemají statistiky o tom, jaké procento článků obsahuje multimediální prvky, ale potvrdily, že číslo je v dvojciferných číslech a roste. Jedním z faktorů řídících užití multimediálních prvků na stránce Times je, že v letošním roce představil nový systém správy obsahu, nazvaný Oak, který usnadnil redaktorům sekvencování a tvarování obrázků, textu a dalších médií. The Times také přibral do své redakce asi 25 lidí, kteří se zaměřují na vizuální žurnalistiku, řekl mluvčí společnosti.

Množství času, které čtenáři Times strávili na jeho stránkách, je podobné The Washington Post, jehož čtenáři strávili během roku 2017 přibližně 4,5 minuty za jednu návštěvu na webu, jak uvedla zpráva comScore. Nárůst stráveného času je pro Times důležitým argumentem při jednání s inzerenty. Vydavatelé experimentují s různou taktikou, aby udrželi uživatele na svých produktech.

Bleacher Report přiměl lidi, aby strávili více než pět minut za den ve jeho aplikaci tím, že představil video smyčky podobné Vine. Síť USA Today přeformátovala své digitální produkty a poskytla uživatelům více personalizovaných webových stránek podobných Facebooku, což zvýšilo čas strávený na jeden článek o 75 procent. Outline zvýšil čas strávený na jednu návštěvu o 30 procent vložením 3-D objektů do článků. Společnost Forbes zvýšila průměrnou délku návštěvy téměř o 40 procent tím, že přepracovala svůj mobilní web tak, aby zahrnovala karty typu Snapchat.

Erin Yasgar, vedoucí strategie nákupu společnosti Prohaska Consulting, uvedl, že když kupující uzavírají velké dohody s vydavateli nebo kupují celé jednotky, vysoký čas strávený na stránce umožňuje kupujícím "vědět, že kupují déle trvající imprese".

WAN-IFRA Executive News Service