Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | ePrivacy: nový text estonského předsednictví byl zveřejněn v souvislosti s nadcházejícími technickými jednáními

11. 12. 2017

ePrivacy: nový text estonského předsednictví byl zveřejněn v souvislosti s nadcházejícími technickými jednáními

Dne 5. prosince rozšířilo estonské předsednictví Rady Evropy nový text. Ten v podstatě navrhuje rozšířit počet situací, kdy mohou poskytovatelé sítí a služeb zpracovávat data elektronických komunikací. Bylo navrženo, že seznam výjimek by mohl být rozšířen v souvislosti se zpracováním meta dat (článek 6.2) na základě smlouvy, právního závazku nebo v případě podstatných zájmů, jakož i k vědeckému výzkumu nebo statistickým účelům.

Nový text Rady bude projednán v pracovní skupině pro telekomunikační a informační společnost (TELE), která jedná 11. 12. 2017 v Bruselu.

Pracovní skupina se rovněž zaměří na články 6, 7, 8 a 10. Estonské předsednictví tedy plánuje výměnu názorů na důvěrnost parametrů (článek 10), ale také prodiskutuje nedávné návrhy týkající se oprávněného zpracování údajů (článek 6), ukládání a vymazávání (článek 7) a ochrany informací uložených v koncových zařízeních (článek 8).

Další pracovní skupina, která projednává ePrivacy, se má konat dne 17. ledna, toto datum však ještě musí potvrdit nadcházející bulharské předsednictví.

Další kroky:

• 17. ledna: Pracovní skupina pro telekomunikace a informační společnost (bude upřesněno).

zdroj: EU Affairs Update for EMMA & ENPA members