Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Reklamní agentury soutěží ve vytváření kvalitních zpráv

29. 11. 2017

Reklamní agentury soutěží ve vytváření kvalitních zpráv

Australští profesionální reklamní odborníci si minulý týden vyzkoušeli na vlastní ruce pracovat jako novináři, když se zúčastnili soutěže Newsroom Challenge agentury Fairfax Media. Soutěž je zaměřena na pomoc agenturám, jak lépe rozpoznat kvalitní žurnalistiku a vybudovat dobré jméno značky.

Jedenáct agentur se zúčastnilo interaktivní soutěže Amazing Race, která byla uspořádána ve stylu Cluedo. Více než 100 profesionálů z reklamních agentur vyšlo do ulic Sydney a bylo pověřeno tvořením investigativní žurnalistiky.

Týmy navštívily tři místa, kde herci hráli části fiktivního příběhu o přestavbě hotelového prostoru, což se dotýká aktuálních otázek zničení fasád budov, které jsou historickým dědictvím, tématu politických úplatků a korupce.

Týmy pak měly dvě hodiny, aby se vrátily na základu a vytvořily příběhy, které by se zobrazovaly na modelových titulních stránkách s využitím fotografie, které také pořídily. Skupiny byly poučeny členy redakčního týmu Sydney Morning Herald, včetně investigativní novinářky Kate McClymontové, redaktorky Lisy Daviesové, editora víkendového vydání Aparny Khopkar a editora zpráv Nicka Ralstona.

Soutěž umožnila Fairfaxu předvést svůj vysoce profilový redakční talent a způsob, jakým vytváří kvalitní, tematickou žurnalistiku.

Jednalo se o první redakční soutěž, kterou Fairfax uspořádal. Ředitel celostátního agenturního prodeje Andrew Mudgway uvedl, že akce rozšířila pohled těch, kteří se zabývají reklamou.

"V zaneprázdněném světě "je pro lidi snadné ztrácet se v jeho zákrutách, ale víme, že hodnota pro mediální agentury a klienty pochází z námi zprostředkovaného prémiového publika a obsahu.

"Jsme hrdí na naše neuvěřitelné redakční týmy a chtěli jsme přivést plánovače a nákupčí agentur do jejich blízkosti a vystavit je tomu, co dělají naši oceňovaní členové redakčních týmů každou hodinu a každodenně - a to vytváří vysokou kvalitu nezávislé žurnalistiky, "řekl pan Mudgway.

Soutěže se zúčastnily agentury PHD, Bohemia, Wavemaker, Starcom, SPARK Foundry, Havas Media, Vizeum, Carat, OMD, M2M, Blue 449 a Medialab. Vítězi dne se stali - Starcom za nejlepší příběh, Carat za fakticky nepřesnější příběh, nejlepší titulek patřil PHD a Blue 449 vyhrála cenu za nejlepší fotografii.

zdroj: NewsMediaWorks28. listopadu 2017