Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Síť USA Today testuje členství v místních novinách

25. 10. 2017

Síť USA Today testuje členství v místních novinách

Síť USA Today se připojila k novému trendu členství a testuje nabídky čtyř ze svých 109 místních publikací, které zahrnují exkluzivní obsah a místní záležitosti pro předplatitele, kteří se přihlásí na stránkách novin.

Členství, které je zdarma pro předplatitele, je součástí širšího úsilí o zvýšení příjmů od uživatelů u společnosti Gannett, aby čelila poklesu výnosů z tiskové reklamy. Toto úsilí také zahrnuje získávání lidí, aby se zaregistrovali na webu USA Today a stali se placenými uživateli aplikace USA Today neobsahující reklamu za 2,99 dolarů za měsíc.

USA Today Network doufá, že získá lidi marketingovým nástrojem obsahujícím bezplatnou členskou nabídku, jako je vyhlašovaný přístup na akce, nabídky a další redakční obsah, jako je například možnost vyhrát podepsané kopie nové knihy autorů, jako je Alan Alda a Michael Connelly, informační bulletin s recepty a nadcházející průvodce vánočními dárky ke stažení. Používá také koncept členství, aby lidem připomněl širokou škálu stávajících zpravodajských obsahů a formátů, jako jsou bulletiny a podcasty. Členský koncept je testován na čtyřech trzích USA Today Network: Asbury Park ve státu New Jersey; Rochester ve státě New York; Green Bay ve Wisconsinu a Nashville v Tennessee.

"Členství je důležité, když přemýšlíme o nových čtenářích," řekl Andy Yost, hlavní marketingový ředitel USA Today Network. "Musíme sdělit lidem, že jsme víc než noviny na jejich prahu - jsme opravdu zásadní pro komunitu, které jsou součástí. Odpovídá to i mladšímu publiku, které pro nás v minulosti bylo poněkud nepřehledné. Myslím, že se chtějí cítit součástí komunity."

Předplatitelé neplatí za členství žádný zvláštní poplatek, ale společnost očekává, že získá od členů protihodnotu ve formě opakovaných návštěv a nových předplatitelů.

Síť USA Today měla lehkou verzi členství v programu nazvaném "Insider". Existuje na všech jeho trzích a poskytuje přihlášeným účastníkům výhody jako slevy na lístky na film a další obsah.

Síť USA Today má přes 3 miliony předplatitelů novin; třetina těchto účastníků se přihlašuje měsíčně na stránky Insider. Lidé, kteří navštěvují stránky Insider, vytvářejí dvakrát tolik příjmů z reklamy jako účastníci, kteří nenavštěvují stránky Insider a třináctkrát více výnosů z reklamy než lidé, kteří navštěvují weby, ale nejsou předplatiteli. Insidenti se také přihlašují na stránky 22 krát častěji, než návštěvníci, kteří nejsou Insideři, uvedl Yost.

Model USA Today se liší od vydavatelů, jako je The New York Times, který nyní získává více příjmů od čtenářů než inzerentů, ale přístupy jsou podobné v tom, že se snaží více zaměřit na konzumenty, i když vychází z různých míst.

"Lidé už po mnoho let měli vztah, pozitivní či ne, s místní mediální značkou," řekl Yost." Jsme jádro komunity, ve které jsme součástí. Naše místní zprávy byly Facebooky před Facebookem."

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service