Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Investice do online videoreklamy ve Velké Británii rostly ročně o 46%, a ta poprvé předstihla bannerovou reklamu

19. 10. 2017

Investice do online videoreklamy ve Velké Británii rostly ročně o 46%, a ta poprvé předstihla bannerovou reklamu

V první polovině roku 2017 inzerenti vynaložili na videoreklamy 699 milionů liber - což je meziroční nárůst o 46% - zatímco výdaje na bannerové reklamy se zvýšily jen o necelé 2% na 685 milionů liber.

Video je nejrychleji rostoucí reklamní formát a nyní představuje 35% veškerých výdajů na display reklamu.

Čísla ukazují, že inzerenti odpovídají na to, že spotřebitelé tráví svůj čas on-line, přičemž Zenith Online Video Forecasts 2017 předpovídá, že Britové budou letos sledovat 20,3 minut online videa, což je téměř dvojnásobek délky z loňského roku. Toto číslo se zvýší až na jednu hodinu sledování videa denně, jak uvádí předpověď eMarketeru.

Data YouGov tvrdí, že doba strávená lidmi při sledování krátkých videoklipů se během posledních tří let téměř ztrojnásobila (od září 2014 do září 2017): od 51 minut do 2 hodin 21 minut týdně.

Šéf IAB Jon Mew řekl: "Čas strávený sledováním online videa v posledních několika letech značně vzrostl, takže není divu, že video je nyní nejrychleji rostoucím formátem reklamy, protože inzerenti hledají, jak využít měnící se způsob, jakým lidé konzumují obsah."

V rámci videoreklamy se výdaje na vstupní / sociální kanály téměř zdvojnásobily a jsou nyní nejoblíbenějším formátem, který představuje 52% výdajů na videa (363 milionů liber) a předbíhají pre-rollingovou a post-rollingovou reklamu s růstem 44% (309 milionů liber ).

Dave Counsell, ředitel digitálního obchodování společnosti the7stars, řekl: "Není pochyb o tom, že video je nejdůležitější a nejsilnější digitální formát. Růst konzumace obsahu online, zlepšení měření, kvalita umístění, cílení a kreativita jsou nyní k dispozici spolu s bezkonkurenční efektivitou. Je to extrémně vzrušující doba, kdy jsme svědky silných výsledků, které video poskytuje inzerentům."

Celkový objem display reklamy vzrostl o 18% na 2 miliardy liber, zatímco vyhledávání zaznamenalo nárůst o 15% na 2,8 miliardy liber a ostatní inzerce zůstala na úrovni 692 milionů liber. Celkové náklady na digitální reklamy tak vzrostly v první polovině roku 2017 o 13,8% na 5,56 miliardy GBP.

S ohledem na to, že polovina konzumace obsahu z hlediska čsu probíhá ve Velké Británii na smartphonech, se podíl mobilních telefonů na digitálních reklamních výdajích zvýšil z 35% na 43%, tj. na 2,37 miliardy liber. Mobilní reklama meziročně vzrostla o 38% a nyní představuje 57% všech výdajů na display reklamu, 70% výdajů na video a 83% výdajů na sociální média.

Výdaje na reklamu na stránkách sociálních médií vzrostly o 42% na 1,05 miliardy GBP, což představuje více než polovinu (53%) trhu s display reklamou.

WAN-IFRA Executive News Service