Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Politico používá pop-up informační bulletiny, aby testovalo nové evropské trhy

18. 10. 2017

Politico používá pop-up informační bulletiny, aby testovalo nové evropské trhy

Politico používá krátkodobé e-mailové zpravodaje, které testují půdu pro jeho další expanzi v Evropě. Pod názvem Global Policy Lab, běží redakční balíček v pěti týdenních obdobích v Německu, Francii a Velké Británii.

Cílem je najít subjekty, která obvykle nespadají do hlavní evropské vertikály Politica, ale v rámci jednotlivých krajů se zabývají velkými problémy. Například první newsletter se zaměřuje na dopad automatizace na ekonomiku Německa. Články jako "7 receptů pro digitální Německo" a "Proč by Německo mělo přivítat naše robotické vládce" byly vydány jako součást série. Bulletin v angličtině se vydává týdně po dobu pěti týdnů.

Abonenti newsletteru byli vyzváni k účasti na 45minutovém konferenčním hovoru v pátém týdnu, který se konal v září za účasti expertů na dané téma. Několik stovek lidí se připojilo k hovoru, který uspořádal hlavní korespondent pro Evropu, Matthew Karnitschnig. Telekonference byla převedena na podcast a textový článek "Německý průmysl: přísné zákony o ochraně soukromí brání inovaci."

Během pěti týdnů se podle vydavatele zaregistrovalo 5000 lidí, kteří dostali newsletter. Jedná se o kombinaci nových a stávajících odběratelů.

Cílem je prohloubit vazby na německý trh a dát lidem mimo Německo pohled na největší evropský trh. Publikování v angličtině to usnadňuje a odlišuje Global Policy Lab od místní německé mediální konkurence, říká Karnitschnig.

Evropské ústředí Politico je v Bruselu, kde pracuje 60 novinářů. Rozšířilo se i do dalších zemí se sedmi novináři v Londýně, dvěma v Paříži a třemi v Berlíně. Dlouhodobým cílem Politica je rozšíření v celé Evropě i mimo ni.

Tento týden byl vypuštěn ve Francii druhý z pěti týdenních balíčků Global Policy Lab, zaměřený na modernizaci francouzské ekonomiky. "Vzdělání Emmanuela Macrona" je první článek. Třetí balíček se objeví v Londýně později, ale ještě v tomto roce a pravděpodobné téma bude zaměřené na Brexit.

Politico Europe má pět bezplatných informačních bulletinů, včetně zaměřeného na Brexit a bruselských či londýnských témat; a osm newsletterů s placeným předplaceným řady Pro, jako jsou Ranní doprava, Ranní zdravotní péče a Ranní energie + životní prostředí. Příjmy jsou podle vydavatele rovnoměrně rozděleny mezi reklamu, předplatné a eventy. Řada Global Policy Lab je sponzorována firmou General Electric a vyžaduje jen lehké redakční prostředky - jeden novinář vedený v každé zemi a další reportéři mohou v případě potřeby zasahovat. Politico Europe vlastní francouzskou public affairs agenturu Development Institute, která může pomoci pořádat workshopy.

Global Policy Lab je "skvělý způsob, jak zvýšit viditelnost a pověst společnosti Politica v Evropě za poměrně nízké náklady - díky podpoře titulu GE – a při získání přístupu k velkým hráčům ve světě obchodní politiky", uvedla Alice Pickthallová, analytička společnosti pro výzkum médií Enders. "Nakonec, Politico se bude snažit rozšířit své placené zpravodajské služby Politico Pro. Global Policy Lab je dalším prostředkem, jak prokázat vysoce kvalitní a hlubokou žurnalistiku."

WAN-IFRA Executive News Service