Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Tajemství, jak dosáhnout tiskem na mileniány

14. 10. 2017

Tajemství, jak dosáhnout tiskem na mileniány

Článek se vrací k jednomu z témat doprovodného programu veletrhu IFRA Expo, který proběhl ve dnech 10. až 12. října 2017 v Berlíně.

Britský ranní bezplatný list Metro je vstupem do světa tisku pro mileniány, neboť jej čte 44 procent příslušníků této skupiny, kteří uvádí, že čtou noviny denně.

Šéfredaktor Metra Ted Young říká, že jiné deníky závidí Metru jeho čtenáře ve skupině 18-35 let.

Deník je distribuován v 3 200 místech po celé Velké Británii každý pracovní den ráno mezi 5,30 a 9.00 hodin, dále ve 21 000 autobusech. Jedná se o jediný titul distribuovaný v autobusech či na stnicích vlaků nebo metra.

Young říká, že je titul velmi žádaný pro mnoho dojíždějících dělníků a studentů. „Pravda je nová měna, a nám věří,“ dodává.

„Metro je velmi mobilní, jednoduché pro čtení, poskytujeme přestávku mezi sledováním obrazovek, můžete si na ně psát, kousek vytrhnout a nezlomí se, pokud si na ně sednete – to je všechno užitečné, ne?“

Young říká, že Metro se považuje za celonárodní širokou církev. Analytici ukazují, že čtenáři stráví průměrně 32 minut denně nad papírovým nebo digitálním vydáním.

Pro mileniány je nejoblíbenější částí Metra interaktivní sekce Metrotalk.

Titul dává čtenářům ochutnat dějiny, protože na titulní stránce pokrývá nejdůležitější události ve Velké Británii i celém světě.

„Naši mileniáni nám říkají, že jsou kritičtí k reklamě, zejména nemají rádi pop-upy a pre rolly v digitální verzi, ale mají rádi inzerované značky. Nenamítají nic proti novým instantním reklamám umístěným v hlavních zprávách, a proto je mají reklamní agentury rády.“

Young řekl, že v tomto finančním roce vzrostl zisk o 3,5 procenta a příjmy z plošné reklamy meziročně o 5,6 procenta. Jsme chytré noviny ve světě smartphonů. Považujeme naše noviny za portál a věříme, že mileniáni budou později ochotni utrácet peníze, aby si opatřili zprávy.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service