Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jak mohou pravdivé články překonat bouřlivé politické časy

12. 10. 2017

Jak mohou pravdivé články překonat bouřlivé politické časy

Ať už se leadeři politických stran diskreditují sami nebo v ně veřejnost ztratí svou důvěru, ať média vlády ostřelují ze všech stran, jediný způsob, jak mohou proti tomu bojovat je, že budou dělat to, co mají dělat – podat pravdivé zpravodajství.

Druhý den 41. světového kongresu FIPP byl ve znamení diskuze mezi čtyřmi významnými politickými redaktory, která se věnovala především politickým výzvám, kterým čelí média na celém světě. Panelové diskuze se zúčastnili: Megan Murphy, redaktorka Bloomberg Businessweek v USA, předseda představenstva a šéfredaktor Indie Today Group v Indii, Aroon Purie, Jerzy Baczynski, šéfredaktor a předseda představenstva Polityka v Polsku a Kate Day, redaktorka v Politico Europe ve Velké Británii. Diskuzí provázel Juan Señor, Senior Partner společnosti Innovation Media Consulting ve Velké Británii.

Hlavním poselstvím této diskuze bylo, že musíme pokračovat v podávání zpráv vyváženým způsobem. Je důležité zachovat naši tradiční roli při oznamování skutečností, být tak objektivní, jak můžeme ... a udržet rovnováhu. V tomto procesu musíme pokračovat v odhalování toho, co je realita a co je to mýtus. Úloha médií při odhalení pravdy je stále nejdůležitější.

Více se dočtete na:

http://www.fipp.com/news/features/reporting-truth-can-transcend-turbulent-political-times