Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Ralph Büchi byl zvolen za nového předsedu FIPP

12. 10. 2017

Ralph Büchi byl zvolen za nového předsedu FIPP

Ralph Büchi, výkonný ředitel společnosti Ringier Group a generální ředitel společnosti Ringier Axel Springer Švýcarsko, byl zvolen novým předsedou FIPP - globální organizace časopiseckých médií. Předsednictví mezinárodní sdružení časopisů bylo předáno Büchimu poté, co Erwin Fidelis Reisch, prezident a generální ředitel Alfons W. Gentner Verlag dokončil své funkční období jako předseda FIPP.

Slavnostní inaugurace proběhla na konci 41. světového kongresu FIPP v Londýně dne 11. října 2017. Büchi, který je zvolen na dva roky, byl dlouholetým členem představenstva FIPP, ředitelem se stal v roce 2008. Od října roku 2016 byl místopředsedou FIPP.

Ralph Büchi byl jmenován výkonným ředitelem skupiny Ringier Group v červnu roku 2017. V této funkci zastává také pozici zástupce generálního ředitele skupiny Marca Waldera. Od ledna 2016 je Ralph zároveň generálním ředitelem společnosti Ringier Axel Springer Switzerland AG, švýcarského společného podniku Ringier a Axel Springer. Kromě toho je od roku 2010 předsedou představenstva společnosti Ringier Axel Springer Media AG, joint venture společnosti Ringier a Axel Springer pro podniky ve střední a východní Evropě.

Po absolvování univerzity v Curychu s magisterským titulem v oboru business administration zahájil Büchi svou kariéru v žurnalistice jako redaktor Handelszeitung, švýcarských předních podnikatelských novin, poté se stal jeho spoluvlastníkem a generálním ředitelem před prodejem titulu vydavatelské společnosti společnosti Axel Springer 1999. Od roku 2008 do května 2017 zastával funkci prezidenta společnosti Axel Springer International.

Jeho různorodé aktivity v této době zahrnovaly pomoc při založení a působení v dozorčí radě evropského vydání Politico. Od roku 2012 do roku 2014 byl také členem výkonné rady společnosti Axel Springer SE, Německo.

Büchi ke svému jmenování řekl: "Jako globální platforma pro tisk a digitální média má FIPP důležitou úlohu zejména v současném období zásadních změn. Ve své nové funkci předsedy se velmi těším na to, že své zkušenosti s mezinárodním mediálním průmyslem budu sdílet ještě proaktivněji než v minulosti, abych tuto organizaci podpořil při definování její budoucí strategie. Klíčovým cílem pro mě bude pracovat se svými kolegy, abychom zajistili nejlepší prostředí pro mediální podniky po celém světě. "

V souvislosti s volbami uvedl prezident a CEO FIPP James Hewes: "Jsem potěšen, že mohu Ralpha Büchiho přivítat ve funkci předsedy. Byl cenným a oddaným členem správní rady FIPP již řadu let, později působil jako místopředseda. Velmi se těším na příležitost spolupracovat s Ralphem, kdy začneme proces přejímání FIPP do další fáze jeho vývoje. "

Erwin Fidelis Reisch bude dále pokračovat ve funkci pokladníka FIPP.