Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Na veletrhu WAN- IFRA World Expo byla vyhlášena ocenění World Digital Media Awards

12. 10. 2017

Na veletrhu WAN- IFRA World Expo byla vyhlášena ocenění World Digital Media Awards

Michael Golden, místopředseda Společnosti New York Times a prezident WAN-IFRA, otevřel program a hovořil o tom, jak může každý vydavatel ve světě prosperovat, a nemusí to být jen ikonický vydavatel, pokud se soustředí na své publikum. "Prvořadý přístupe k publiku je jádrem celé naší strategie," řekl.

Mathias Döpfner, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Axel Springer v Německu, řekl moderátorovi Jeffovi Jarvisovi v rámci otázek a odpovědí, že je povzbuzen posledními kroky společnosti Google, která se chce více angažovat s vydavateli. "Jsem optimistický, že jde správným směrem. Je to už mír? Možná ne, ale jsem povzbuzen pokrokem, k němuž došlo. "

Ocenění World Digital Media Awards je uznáním pro vydavatele, kteří vytvořili průkopnické digitální produkty, které zapojují čtenáře a zároveň zvyšují online podnikání.

Letošními vítězi byli vyhlášeni v jednotlivých soutěžních kategoriích:

1. Nejlepší internetové stránky: The Guardian News and Media, Spojené království

Projekt: http://www.theguardian.com/

Neustálé investování zdrojů a fantazie se znovu vyplatila Guardian News & Media z Velké Británie a její vlajkové lodi, theguardian.com

2. Nejlepší v životním stylu, sportu nebo zábavě Webové stránky: The New York Times, USA

Projekt: Webová stránka Rio olympijské hry

The New York Times vytvořil microsite pro široké pokrytí olympijských her v Riu, který zahrnoval širokou škálu obsahu - text, obrázky, grafiku, videa a další - pokrývající všechny aspekty události.

https://www.nytimes.com/news-event/rio-olympics-2016

3. Nejlepší využití online videa včetně virtuální reality: Guardian News and Media, Spojené království

Projekt: 6x9: Virtuální zkušenost se samovazbou

6x9, první zkušenost virtuální reality Guardian, postavila diváka do vězeňské buňky pro samovazbu věznice v USA a ilustrovala psychické poškození, které může být způsobeno, když člověk stráví v izolaci delší dobu.

https://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2016/apr/27/6x9-a-virtual-experience-of-solitary-confinement

4. Nejlepší vizualizace dat: South China Morning Post, HongKong

Projekt: Pásová a silniční iniciativa

V rámci iniciativy One Belt One Road byla připravena řada projektů, které podněcují budování infrastruktury v celé střední Asii a do Evropy, stejně jako jihovýchodní Asie a východní pobřeží Afriky. Zahrnuto je asi 65 zemí a již probíhají projekty v hodnotě 1,3 bilionu dolarů. Společnost South China Morning Post zveřejnila svůj projekt, který je v souladu s fórem o pásech a cestách konaným 15. května v Pekingu, za účasti 28 prezidentů a vlád pozvaných prezidentem Si, a jehož cílem bylo navrhnout ambiciózní plány a cíle.

http://multimedia.scmp.com/news/china/article/One-Belt-One-Road/

5. Nejlepší zprávy Mobilní služby: (Tie) Media24 Jižní Afrika a Arte Radio Televisivo Argentina SA

Projekty: News24 Edge

Je to personalizovaná zpravodajská aplikace z online publikace News 24 provozované v jihoafrické republice. S obsahem vytaženým z obchodních, volnočasových a životně stylových materiálů serveru News24.com umožňuje uživatelům vybrat si životně stylové oblasti, o které mají největší zájem, zatímco stále dostávají nejdůležitější každodenní zprávy.

a

TN Todo Noticias Nové mobilní aplikace

Společnost Todo Noticias, jeden z předních televizních zpravodajských kanálů v Argentině, má za cíl vytvořit nové a lepší mobilní zážitky pro své diváky, a proto spustila vlastní mobilní aplikaci zaměřenou na zprávy a živé video.

6. Nejlepší životní styl, sportovní nebo zábavní mobilní služby: WeMedia01 Ltd., Hong Kong

Projekt: 01 běží společně @ Standard Chartered Hong Kong Marathon

Běh jako aktivita se v Hongkongu stal velice populární a stále více lidí se připojuje k maratónu nebo soutěžím. HK01 přišla s nápadem, aby její fotografové pořídili fotky co nejvíce účastníků a nahráli je na webové stránky a zároveň je identifikovali číselnými štítky připnutými na jejich košile. Účastníci mohou přistupovat k fotkám pomocí svého soutěžního čísla. Služba HK01 nabízí tuto službu, která přitahuje lidi, zdarma, aby se připojili k členství prostřednictvím mobilní aplikace.

7. Nejlepší inovace Nový produkt: Grupo América, Argentina

Projekt: UNO

První argentinská nativní mobilní média. Je to spin-off vydavatelství Grupo América (grupoamerica.com.ar) vyvinutý pro mileniány. UNO produkuje specifický obsah pro každou platformu (Facebook, Instagram, Snapchat, Medium, Twitter, Taringa! atd.). Zaměřuje se na audiovizuální krátká videa, animované GIFy, ilustrace a memy. Vydává také každý den originální video obsah a produkuje více než 80 videí za měsíc.

Multidisciplinární a agilních tým 10 lidí návykově experimentuje. Spolupracují také s jinými médii (Chequeado, Anfibia, Google, atd.) a vytvářejí nové příběhové formáty.

UNO nepoužívá tradiční reklamu, ale spolupracuje se značkami na vytváření značkového obsahu.

8. Nejlepší v angažovanosti v sociálních médiích: Grupo América, Argentina

Projekt: UNO:

První nativní mobilní média v Argentině, Grupo América (viz popis výše).

9. Nejlepší digitální reklamní kampaň zahrnující značkový obsah: Aller Media AS, Norsko

Projekt: www.KK.no

Nejstarší ženský titul v Norsku ukázal, že má plnou ruku nových karet jako Aller Media. www.KK.no vyhrála díky vizuálně působivému celoobrazovkovému přístupu.

10. Nejlepší inovace pro zapojení diváků z řad mládeže: Star Media Group Berhad, Malajsie

Projekt: Dokumenty R.AGE

R.AGE - sekce mládeže velkých novin z Malajsie se rozhodla zbavit se tiskové části, aby vytvořila hloubkové, investigativní webové dokumenty. Každý z dokumentárních filmů obsahuje výzvu k akci, která umožňuje divákovi zapojit se do řešení problému řešeného v dokumentu. V uplynulém roce stránka dosáhla průměrně 550 000 zobrazení měsíčně.

O ocenění

Vítězové jsou vybíráni z  digitálních médií oceněných v regionálních soutěžích pořádaných v Evropě, Asii a Latinské Americe, Indii, na Středním východě, v Africe a Severní Americe. Ocenění je součástí širokého spektra programů soutěží WAN-IFRA určených k rozpoznání a sdílení nejlepších projektů vzniklých v celosvětovém odvětví vydávání zpráv.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service