Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Graf týdne: Trvalý nárůst výdajů na digitální reklamu zaměřenou na děti

26. 9. 2017

Graf týdne: Trvalý nárůst výdajů na digitální reklamu zaměřenou na děti

Výzkum společnosti PwC naznačuje silný trend směrem k vynakládání peněz na reklamu na všech digitálních platformách zaměřenou na děti mladší 13 let.

Dětský digitální reklamní trh by mohl do roku 2019 dosáhnout hodnoty 1,2 mld. dolarů, což představuje 28 % reklam zaměřených na tuto věkovou skupinu. Vzhledem k tomu, že se u reklamy pro děti očekává pouze mírný růst, dá se předpokládat, že tento segment bude růst přechodem od tradičních médií, jako například u televizorů směrem k digitálním platformám, jako jsou smartphony, tablety nebo počítače.

V tomto směru reklamní trh zaměřený na děti za celkovým reklamním trhem zaostával. Ten si v dlouhodobém přechodu do digitální sféry vedl mnohem lépe. Toto pomalejší tempo růstu lze osvětlit přísnějšími etickými směrnicemi a regulací. Existují například zákazy sběru a používání takzvaných osobně identifikovatelných informací (PII), včetně cookies, bez souhlasu rodičů.

Vypadá to, že jsme se dostali do kulminačního bodu. Právě zveřejněná zpráva „Dětská digitální reklama 2017“ uvádí, že počet firem, které se zaměřují na poskytování technologií nebo nákup služeb na trhu dětské digitální reklamy, roste. Takže skutečné investice nebo investiční potenciál vede k lepší infrastruktuře a službám, což zase zvyšuje investice – klasický příběh přístupu k trhům za mírně náročnějších podmínek.

Zdroj: fipp.com