Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Americká reklama v srpnu poklesla, ale od začátku roku vzrostla o 2,4%

25. 9. 2017

Americká reklama v srpnu poklesla, ale od začátku roku vzrostla o 2,4%

Výnosy z reklamy v USA zaznamenaly v srpnu očekávaný pokles o 7% ve srovnání se srpnem 2016, což bylo z velké části důsledkem nepříznivého srovnání s vysokými výdaji na televizní média z letních olympijských her v srpnu 2016.

Index standardních médií uvádí, že celkové výdaje na televizní reklamu za tento měsíc poklesly o 25%, přičemž vysílací televizní sítě vykázaly pokles o 54% a reklama na místní spotovou reklamu poklesla o 35%.

Kabelové televizní sítě a syndikátní systémy v USA se velmi zlepšily - v měsíci ztratily pouze 1% a 2%. Místní kabelová reklama vzrostla o 9%.

Po celou dobu rostla digitální média - v měsíci vzrostly jejich příjmy o 12%. Sociální média vzrostla o 26%, zatímco reklama ve vyhledávací na síti dosáhla 17% a internetové rádio bylo o 36% vyšší. Jeden z velkých loserů - částečně díky olympijským výkonům před rokem - byla digitální reklama televizních sítí, která se snížila o 20%.

Stejně jako TV, jiná tradiční média v průběhu měsíce vykázala ztráty. Časopisy ztratily 12%, zatímco noviny se snížily o 5%, rádio kleslo o 5% a venkovní reklama klesla o 4%.

Při pohledu na kalendářní rok ke konci srpna(tj. období leden až srpen), SMI hlásí, že reklama v USA je zatím vyšší o 2,4% proti objemu před rokem.

Digitální média vzrostly o 11%, zatímco národní televizní stanice klesly o 4%, rádia ztratila 5% a venkovní reklama klesla o 1%. Časopisy byly o 13% nižší a noviny zaznamenaly prudký pokles o 18%.

Výzkum SMI pochází z největších reklamních systémů v USA, což představuje přibližně 70% veškerých agenturních výdajů na reklamu USA.

WAN-IFRA Executive News Service