Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Partnerství se značkovým obsahem se potvrzuje jako účinné a bezpečné

13. 9. 2017

Partnerství se značkovým obsahem se potvrzuje jako účinné a bezpečné

Umístění reklamy a viditelnost se staly zdaleka nejžhavějším tématem roku 2017 (přinejmenším ve světě médií).

Kde se reklamy objevují a kdo je skutečně prohlíží, byla hlavní témata jak pro Marca Pritcharda z P&G, tak odhalení časopisu The Times o umístění reklamy na internetu v na počátku tohoto roku. Oznámení společnosti GroupM o standardech viditelnosti a otevřený dopis společnosti IPA o společnosti Google a Facebooku týkající se bezpečnosti značek, jsou posledním vývojem, který vychází z této otázky.

Problém s nízkonákladovým programovým umístěním reklamy byl brilantně vysvětlen Hamishem Nicklinem ze Guardianu na výroční konferenci ISBA v březnu: "Pokud použijeme tento princip nízkonákladové reklamy na branding v reálném světě, pak to, co byste mohli dostat, je například Rolex , který chce zacílit na „typické městské chlapce" a umístili reklamu na pisoár v centru města, protože jste na něho  zaměřili velmi, velmi levně ... Rolex by s tím nikdy nebyl spokojený, ale toto se děje každý den na internetu."

Je-li v nedávném výzkumu Výboru CMO něco zajímavého, pak je to, že spotřebitelé si uvědomují účinky sporného umístění reklamy. Průzkum zjistil, že 48% lidí opustí značku, pokud vidí její reklamy vedle "nevhodného" obsahu nebo na stránkách obsahujících fake news.

Spolu s tím, že 60% spotřebitelů tvrdí, že urážlivý obsah na Facebooku a Twitteru způsobil, že "konzumovali více obsahu z důvěryhodných, známých zpravodajských zdrojů a zavedených mediálních kanálů", je jasné, že spotřebitelé jsou citliví na to, jaký obsah a reklamy jsou podávány on-line.

Studie rovněž dospěla k závěru, že 63% lidí by lépe reagovalo na reklamu na sociálních médiích, kdyby se objevila na více tradičním reklamním kanálu. To podporuje projekt Newsworks s Flamingo a Tapestry, který zjistil, že obsah novinových značek na sociálních médiích je 1,4 krát více důvěryhodný než obsah sociálních médií obecně.

Celkově je výzkum - "Je médium stále poselstvím?", který přichází 50 let po zveřejnění klíčové práce Marshalla McLuhana - zdůrazňuje důležitou roli, kterou hrají média, pokud jde o doručování sdělení.

Jedním ze způsobů, jak inzerenti zajistí, že oslovují skutečné lidi v příslušném prostředí, je partnerství inzertní značky se značkovým obsahem. S letošním ročníkem soutěže Newsworks Planning Awards zahájeným 1. září je ideální čas podívat se na některé skvělé příklady nativních reklam od vítězů v minulých letech:

Boots and Trinity Mirror: V této kampani se Boots spojily se společností Trinity Mirror, aby znovu vzdělávaly veřejnost o dalších službách, které Boots poskytují, a povzbudily je, aby "se dotázali lékárníka". Články zaměřené na jednotlivé otázky zdraví a řada Q & A zdůraznily odborné poznatky dostupné na stránkách Boots. Navíc sezónní kvízy a online hry odměňovaly spotřebitele kupony a zvýhodněnými body pro sdílení na sociálních médiích.

Spojení se společností Trinity Mirror nebylo postaveno pouze na dlouhotrvající kampani pro NHS, ale také umožnilo společnosti Boots oslovit spotřebitele prostřednictvím místního a celostátního tisku a využívat výzkum nových značek Modal Britain.

McArthurGlen a ESI Media: Pro Londýnský týden módy (LFW) se McArthurGlen spojil s oficiálním sponzorem LFW, ESI Media. S cílem zvýšit povědomí drobných prodejců o módě, obsahový tým replikoval pět denních kolekcí módy s výrobky z prodejen společnosti McArthurGlen.

Aktivita získala pozornost pomocí osobností, módních návrhářů a influencerů v nepřetržitém živém vysílání, zesíleném promocemi v mimořádném vydání časopisu ES Magazine zaměřeného na Fashion Week v Londýně a prostřednictvím sociálních médií. To bylo odstupňováno až do vrcholného okamžiku show Henry Hollanda na Facebook Live.

Tím, že se přizpůsobila značce, která byla nejen oficiálním sponzorem Londýnského módního týdne, ale také se stálou londýnskou publikací, McArthurGlen dosáhl poprvé v ESI Media, že komerční obsah měl  vyšší úroveň zaujatosti než redakční obsah.

Ramblers Worldwide Holidays a The Telegraph: S cílem vybudovat důvěru se spotřebiteli a přilákat nové uživatele, společnost RWH se spojila se společností The Telegraph na celoroční spolupráci ve všech typech čtenářů, včetně tisku, on-line, tabletu a živých akcí. Kampaň s více platformami přinesla obrovský nárůst počtu potenciálních zákazníků, vyvolala největší denní provoz a hostila jednu z nejúspěšnějších akcí The Telegraph.

Nejenže všechny výše uvedené kampaně vedly k dobrým výsledkům značek, oslovily zákazníky v kontextově relevantním a bezpečném prostředí - přinášejícím přitažlivý obsah v oblasti měřitelných a odpovědných médií.

 

autorka:

Jessie Sampsonová

manažerka komunikace

Newsworks

Londýn

 

zdroj: www.inma.org