Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Strategie nového CEO vydavatelství Hearst pro úspěch

5. 9. 2017

Strategie nového CEO vydavatelství Hearst pro úspěch

James Wildman se stal CEO vydavatelství Hearst v dubnu tohoto roku a nyní se vyjádřil ke svým jasným plánům, jak bude řídit podnikání společnosti dál. V následujícím článku se hovoří o kulturních změnách, generování příjmů a budoucnosti vydavatelského odvětví.

Rozhovor připravil Jon Watkins v rámci přípravy 41. světového kongresu časopisů v Londýně, kde bude Wildman jedním z řečníků.

 

Řekněte nám něco o Vaší cestě do Hearstu a své koncepci, jak řídit podnikání vpřed – přístupu a vedoucí víře, které řídí Vaší práci?

Do Hearstu jsem přišel z Trinity Mirroru, kde jsem působil jako chief revenue officer. Mým úkolem bylo transformovat reputaci společnosti v rámci odvětví a řídit zvýšení výkonu opírající se o digitální akceleraci a kreativitu. Předtím jsem pracoval v Yahoo jako výkonný ředitel a vedoucí prodeje. Vedl jsem také IDS, původní prodej reklamy v televizi Virgin Media, takže jsem získal zkušenosti v několika oborech médií.

 

Co považujete za klíčové příležitosti pro vydavatelství Hearst na současném trhu a co za aktuální hrozbu pro odvětví?

Naše odvětví kontinuálně prochází významnou změnou, a každý úspěšný byznys se potřebuje postavit do čela této změny. V Hearstu jsme jasně zaměřeni na diverzifikaci příjmů z oblastí, jako jsou akce a licencování. Počet námi pořádaných komerčních akcí se v rozsahu posledních 12 měsíců zdvojnásobil a zapojilo se do nich více než milion spotřebitelů. V průběhu roku jsem uskutečnili akce jako Elle Style Awards nebo Esquire Townhouse. Extenze značek jsou také klíčem k úspěchu. Rozšířili jsme také objem B2B podnikání nabízejícího akreditaci prostřednictvím Good Housekeeping Institution.

Nakonec je to naše práce zajistit, aby náš obsah zasáhl a zaujal čtenáře kdekoliv. Jdeme tam, kde jsou a na jaké platformě jsou k dispozici, tam je také náš obsah.

 

Které výzvy to vyvolává, pokud nějaké takové jsou, v oblasti praktických změn v rámci vydavatelského podnikání?

Nyní jsem ve své funkci čtyři měsíce a za tu dobu jsme tvrdě pracovali na tom, abychom zajistili nejlepší podobu struktury schopnou nám zabezpečit vývoj více obsahu v klíčových oblastech, kde vidíme příležitost k růstu. To znamená zavádění nových způsobů práce s cílem dosáhnout více kreativní kultury.

 

Existuje množství diskusí týkajících se schopností vydavatelů řídit své reklamní příjmy v éře duopolu Google/FB. Krátce, jaký je Váš pohled na to, jak se to vyvine a vytváří se zde fakticky také příležitosti pro podnikatele, jako je Hearst?

Naše značky jsou kustody těch značek inzerentů, kteří u nás inzerují. Poskytujeme jim bezpečné a vysoce kvalitní prostředí. Google a Facebook jsou skvělými podniky s chytrými reklamními produkty, ale nejsou dobří v oblasti prémiového obsahu, i když si jej půjčují od jiných vlastníků médií. To v čem jsme experti, je vytváření relevantního, vysoce kvalitního komerčního obsahu, s nímž jsou čtenáři rádi v kontaktu. Některý z našeho nejsdílenějšího obsahu je komerční. Je to proto, že naše týmy rozumí svým čtenářům.

 

Jaký má tato otázka vliv na přístup Hearstu k vytváření příjmů, a jak se podnikání v tomto smyslu diverzifikuje?

Znamená to, že je ještě důležitější, abychom poskytovali našim čtenářům fantastickou zkušenost, která je zaujme, a jsou ochotni s ní být v interakci. Pokud máte zaujaté čtenáře, kteří milují a sdílejí váš obsah – což děláme – je to výzvou vůči zadavatelům reklamy. Víme, jak vytvářet komerční obsah, který zaujme. Good Housekeeping značkový článek s Not On The High Street se například umístil mezi top 10 nejlépe si vedoucích článků za minulý měsíc. Pokud je jisté, že to funguje pro čtenáře, vše ostatní bude následovat.

 

Jaké další oblasti v rámci odvětví Vás v nynější době vzrušují?

Myslím, že nějaké rozvíjející se disruptivní technologie, jako jsou hlasem aktivované produkty – např. Alexa od Amazonu –představují oblast zajímavých příležitostí pro mediální společnosti, jako je Hearst. Ve Spojených státech mohou uživatelé Alexy poslouchat výstřižky od Oprah Winfreyové, což je brilantní inovace. Také se velice zajímám o to, co naši klienti říkají o svých obavách z „flight to quality“, když chtějí zlepšit online bezpečnost značek.

 

zdroj: www.fipp.com