Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Deník The Scotsman oslavil 200. výročí tím, že dosáhl na první místo v prodeji

29. 8. 2017

Deník The Scotsman oslavil 200. výročí tím, že dosáhl na první místo v prodeji

Deník podtrhl 200 výročí svého založení tím, že se umísti jako první v tabulce prodejů britských deníků za první pololetí roku 2017.

Aktuálně zveřejněná pololetní data britského ABC odhalila, že deník The Scotsman vykázal 4,5 procentní nárůst prodeje ve srovnání s prvním pololetím minulého roku a 9,1 procentní nárůst ve srovnání s předchozím pololetím.

Statistika za období od ledna do června ukázala, že žádný jiný regionální deník nevykázal nárůst ve srovnání se stejným obdobím minulého roku. Prodej deníků v současné době dosahuje 21 200 výtisků na vydání.

Deník v lednu oslavil dvousté výročí založení. V proběhu posledních šesti měsíců deník také změnil šéfredaktora, kterým se stal Frank O´Donnell, který nahradil v dubnu Iana Stewarta.

The Irish News vykázal pouze 1,1 procentní nárůst prodeje ve srovnání s druhým pololetím minulého roku. Tento belfastský deník, který figuruje také ve statistikách irského ABC, 99,9 procent prodeje představuje volný prodej a předplatné ve srovnání se 75 procenty Scotsmanu.

Šéfredaktor Irish News Noel Doran řekl: „Dvě zprávy ABC v rámci jednoho týdne potvrdily, že náš prodejní výkon v rámci placeného prodeje je nejlepší v Irsku a Velké Británii.“

Nejprodávanějším regionálním deníkem se stal Wolverhampton Express & Stars s nákladem 51 200 výtisků na vydání. Největší pokles prodeje zaznamenaly deníky Colchester Daily Gazette a The Echo, a to 3,5 a 5,6 procenta.

 

WAN-IFRA Executive News Service