Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Washington Post přináší umělou inteligenci do své nativní reklamy

29. 8. 2017

Washington Post přináší umělou inteligenci do své nativní reklamy

Vydavatelé naráží na překážky s takzvanou nativní reklamou. Deník Washington Post zkouší problém vyřešit pomocí umělé inteligence. Vytvořil reklamní produkt nazývaný Own, který nechává značky používat jejich vlastní obsah a slibuje zlepšit jejich šance, aby byly viděny a čteny (nebo pozorovány) s pomocí Heliografu, nového čtecího nástroje Postu vytvořeného pro obsahovou stránku.

Own pracuje prostřednictvím poskytování reklamy lidem založeného na jejich minulém čtenářském chování na stránce. Používá Heliograf ke generování personalizované vstupní zprávy. Je to forma doporučení obsahu, kterou Post vytvořil již dříve spolu se svým zařízením pro nativní reklamu s názvem Post Cards, ale je více personalizovaný.

Jarrod Dicker odpovědný za komerční produkty a inovace Postu sdělil, že Own je určen pro značky, které nechtějí platit vydavateli za vytvoření vlastní kampaně, ale přitom potřebují distribuovat svůj značkový obsah.

„Tady jsou tuny dolarů, kterým vydavatelé nevěnují pozornost, protože studia jsou vytvořena proto, aby připravovala obsah pro stránky vydavatelů“, sdělil Dicker. „Avšak mnoho vydavatelů ignorovalo značky, které mají obsah a chtějí jej syndikovat.“

Vytváření značkového obsahu může být pro vydavatele podnikáním s nízkým ziskem, protože vyžaduje mnoho nákladů a práce, které, jak  se zdá, se zvyšují, pokud klient požaduje po vydavateli reklamu, která obsahuje nejnovější přednosti, jako je rozšířená realita nebo virtuální realita. Jiným způsobem se vydavatelé snaží se stát více konkurenceschopnými pomocí toho, že nechávají vydavateli vytvořený značkový obsah běžet na jiných stránkách a také nabízením více videa a ostatních vychytávek, prohlásil Tom Blim, partner a chief strategy officer Group SJR.

Own pracuje automaticky, což podle Dickera může přinést 80 a 90 procentní zisk – srovnatelný s vysokými sazbami, které vydavatelé získávají z plošné reklamy nebo pre-roll videa.

Nejen, že jsou zisky extrémně vysoké, ale vše může probíhat v průběhu celých 24 hodin, řekl Dicker. Je to řešení pro zisky a celodenní řízení.

Post zahájil nabízení produktu stávajícím klientům. Stejně jako jiné reklamní produkty Postu, Own bude k dispozici jiným vydavatelům, kteří používají licenci Postem vytvořeného Arc Publishingu – systému pro řízení obsahu.

Pro Post je výzvou, aby předvedl, že je stejně dobrá nebo lepší než Facebook při distribuci značkového obsahu díky tomu, že ukáže, že má požadované publikum, a ví, jak přimět publikum, aby se zabývalo obsahem, řekl Andy Seibert, řídící partner společnosti Imprint, výkonné organizace pro zákaznický obsah brandingové agentury Sullivan.

Limitem Ownu je na prvním místě kvalita obsahu značek. Pokud je kvalita špatná nebo neodpovídá čtenářské obci Postu, Post je připraven nabídnout inzerentovi vlastní značkové studio pro vylepšení kampaně. „Můžeme říci, že tato reklama nemá velký počet sledujících nebo nebude působit, ale my ji můžeme udělat lépe,“ říká Dicker.

 

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service