Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Občané Spojených států považují britská média za zvlášť důvěryhodná

15. 8. 2017

Občané Spojených států považují britská média za zvlášť důvěryhodná

Z deseti zpravodajských pramenů, které považují občané USA za obzvlášť důvěryhodné, mají čtyři nacházející se na špičce sídlo v britském hlavním městě Londýně. Patří mezi hospodářský magazín The Economist, který se propracoval na špičku hodnocení spolu s americkým poskytovatelem syndikovaného obsahu Public Television. Economist má v USA náklad přibližně 850 000 výtisků.

Na třetím místě následuje britská zpravodajská služba Reuters a na čtvrtém stupni BBC. Guardian následuje na sedmém místě za americkým National Public Radio a Public Broadcasting Service (PBS). Jedná se o výsledky online dotazování university v Missouri se sídlem ve městě Columbia.

Celostátního výzkumu se zúčastnilo na 9000 amerických občanů. Respondentům nebyl poskytován žádný předběžný seznam zpravodajských organizací, z něhož by vybírali, ale účastníci uváděli spontánně do online formuláře oblíbené zpravodajské zdroje.

V to ten nejdůvěryhodnějších médií se objevily také Wall Street Journal na 8. místě následovaný Los Angeles Times a Dallas Morning News. Deník New York Times se umístil až na 19. místě.

Mezi skupinou nejméně důvěryhodných zpravodajských zdrojů se nachází mimo jiné online platformy Buzzfeed a Breitbart, ale také Yahoo Huffington Post.

 

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service