Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Rakušané čtou digitál nejdéle

4. 8. 2017

Rakušané čtou digitál nejdéle

Studie potvrzuje, že rakouští čtenáři vykazují největší vytrvalost při čtení digitálního obsahu.

S průměrnou dobou čtení obsahu digitálních časopisů osmi hodin měsíčně, Rakušané drží rekord – před čtenáři v Irsku a Německu. V čele seznamu jsou ženské časopisy. Ukazují to výsledky studie Magazin Flatrate Readly.

Pět nejzajímavější výsledky z Rakouska je:

1. Rakušané stráví v průměru 8 hodin měsíčně s digitálními časopisy - a proto jsou rekordmany před čtenáři v Irsku a Německu. Celosvětově dosahuje průměrná doby věnovaná měsíčně čtení digitálních časopisů podle výzkumu Magazin Flatrate Readly 7,5 hodiny.

2. Z mezinárodního hlediska malý rozdíl je dosahován při délce jednoho kontaktu s digitálním časopisem: Když začne Rakušan číst, stráví touto činností průměrně 21 minut. V tomto ukazateli je dosahováno nejvyšších hodnot ve Spojených státech , kde kontakt trvá přibližně 25 minut v jednom kuse.

3. iOS poráží Android: Rakušané používají pro čtení e-paperů hlavně zařízení Apple (64 procent). Švédsko vede v tomto parametru výrazně hodnotou dosahující dokonce 80 procent. Z celosvětového hlediska dosahuje průměr používání zařízení s iOS asi 74 procent.

4. Nejčastěji čtou Rakušané  ženské časopisy jako je Wienlive Look! nebo WOMAN. Následují je časopisy pro muže před časopisy o zábavné technice, jako je například E-MEDIA.

5. Většina čtenářů patří do věkové skupiny mezi 40 a 49 lety (29 procent), následovaná skupinou 30 až 39 let (22%) a 50 až 59 let s 21 procentním podílem.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service