Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vyhlášeny vítězné výzkumy FIPP Insight Awards 2017

3. 8. 2017

Vyhlášeny vítězné výzkumy FIPP Insight Awards 2017

Mezinárodní federace vydavatelů časopisů oznámila vítězné výzkumy oceněné v letošním ročníku soutěže FIPP Insight Awards. FIPP Insight Awards je mezinárodní soutěž výzkumů zaměřených na časopisecký trh, jejichž cílem je podpora časopisů a časopisecké inzerce na mediálním trhu. Letos se uskutečnil 8. ročník soutěže.

Hlavním vítězem soutěže se stal výzkum New Influencer Ecosystem. Zlaté ocenění si odnesly výzkumy Passion Response Study australské Magazine Networks Australia a výzkum Live the Passion britského vydavatelství Time Inc.

Výzkum New Influencer Ecosystem

Influencer marketing je stále více využíván v rámci mediamixu a zdá se, že tento trend bude pokračovat, protože 84 procent marketingových profesionálů ve světě očekává spuštění kampaně se zapojením influencerů v následujících 12 měsících. Ekosystém influencerů se rozvíjí s tím, jak značky hledají nové strategie a komerční příležitosti. Magnetic se rozhodl prozkoumat roli časopiseckých médií v tomto novém prostředí influencerů a to, jaký mají dopad v podmínkách zásahu a zaujetí jednotlivými kanály.

Z výzkumu, který se zaměřil na tři komoditní skupiny – módu, krásu a motorismus – Magnetics odhalil, že časopisecké značky nejen vyvolávaly zaujetí spotřebitelů, ale také je řídily směrem ke kontaktu s produktem – což je něco, kde jsou časopisy obviňovány z neúčinnosti. Věříme, že tento úspěch v oblasti influenčního marketingu je vyvolán hlubokým a silným zaujetím, které mají časopisecké značky se svými čtenáři a spotřebiteli.

Porotci konstatovali, že se jedná o horkou otázku a zároveň o významnou snahu časopisů, která je velmi prospěšná pro srovnání časopisů a bloggerů/vloggerů.

Sue Todd, CEO Magnetic se zúčastní světového kongresu FIPP v Londýně 9. až 11. října 2017, kde se zúčastní panelové diskuse o měření časopiseckých médií a efektivitě spolu s Lindou Thomas-Brooks, prezidentkou a CEO MPA ze Spojených států a Yolandou Ausin, generální manažerkou španělské Asociacion de Revistas de Informacion (ARI).

Passion Response Study, Magazine Networks Australia

Passion Response Study se zaměřuje na obecná data o tom, kdo čte časopisy online a offline a přesah mezi onlinem a offlinem, časem stráveným čtením a dalšími metrikami, ale je také diferencován více podle žánru titulu, aby se více zaměřil na data o módě, domácnosti, zdraví, jídle, životním stylu v týdenících vydávaných online a offline.

Porotci o výzkumu prohlásili, že jeho koncept je jednoduchý, ale je využitelný všemi vydavateli časopisů, ačkoliv zde nebyla využita příležitost zapojit inzerenty. Výzkum poskytuje silné poznatky týkající se časopiseckých médií.

Live the Passion, Time Inc., Velká Británie

Time Inc. UK zadala agentuře Crowd DNA provedení výzkumné studie zaměřené na emoce a úlohu časopisů, kterou hrají v jejich rámci a vliv/efektivitu časopisů při vyvolávání emocí u čtenářů. Time Inc a Crowd DNA realizovaly 10 denní hloubkovou komunitní studii založenou na směsi hloubkového kvalitativního a kvantitativního zkoumání s dodatečnou analýzou respektovaných antropologů.

Výzkum ukázal, že důležitost emocí nemůže být opomíjena, protože je integrální součástí čtenářů. Poskytují lidem mnoho různých aspektů šťastného života. Vyžití, hra komfort jsou jen tři z tuctů těch, které mohou být uvedeny. Lidé považují časopisy za jednu z nejdůležitějších věcí ve svém životě (velmi blízko za dětmi, které jsou na prvním místě). Reklama v časopisech poskytuje masivní spektrum příležitostí. Nalezení správní relevance je klíčem k úspěchu.

Porotci se vyjádřili, že mají rádi výzkumy zaměřené na vztah mezi emocemi a časopisy. Toto je excelentní případ komplexního výzkumu, který je sice obtížně opakovatelný, ale poskytující významné poznatky.

zdroj: www.fipp.com