Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | FIPP bude mít nového ředitele

7. 7. 2017

FIPP bude mít nového ředitele

Mezinárodní federace vydavatelů časopisů FIPP bude mít od září 2017 nového ředitele, kterým se stane James Hewes. Informace byla oznámena 4. 7. 2017. Stávající ředitel FIPP Cheris Llewelyn odchází, aby se věnoval svým vlastním zájmům.

James Hewes pracoval jako ředitel FIPP Management Board od října 2015. Do činnosti FIPP se zapojil od roku 2004, když začal působit v mezinárodním vydavatelském odvětví pro BBC Worldwide.

Později se stal CEO The Art Newspaper a vedoucím konzultantem, který zároveň podnikal v oblasti projekt managementu pro mediální odvětví.

Při příležitosti oznámení jmenování Jamese Hewese předseda FIPP Erwin Fidelis Reisch prohlásil: „Jamesův background, jeho zkušenost, jeho kontakty a znalosti znamenají, že bude s to rozvíjet FIPP v současné složité době změn mediálního odvětví. Jsem přesvědčen, že James prokáže, že je silný lídr a bude vést FIPP do budoucnosti.“

Hewes prohlásil: „Velice podporuji FIPP a je pro mě neuvěřitelnou ctí, být vyzván k tomu, abych vedl tuto organizaci. Schopnost FIPP spojovat její členy se sítí informačních příležitostí a poznatků, které potřebují, je nyní důležitější, než kdy dříve.“

Dodal: „Mediální odvětví prochází obdobím rychlé transformace. Těším se na setkání s našimi členy, aby FIPP dále pokračoval v poskytování produktů a služeb, které reflektují tyto změny a rozšiřují schopnost našich členů obstát v měnícím se mediálním prostředí.

James zahájil svoji kariéru v Barclays Bank jako konzultant. Od roku 2001 působil v BBC Worldwide a BBC Magazines a do roku 2012 dosáhl řady úspěchů v oblasti marketingu, digitálního a tiskového vydavatelství, akcích a rozvoji mezinárodního podnikání. Rozšířil portofolio licencovaných titulů BBC Magazines z osmi na 55 vydání včetně 20 vydání Top Gear Magazine. Stal se ředitelem titulů Top Gear, Good Food, Easy Cook a Lonely Planet Magazine a ředitelem společného podniku BBC a Haymarket Exhibitions.

Jako ředitel dubajské společnosti Gulf News Publishing do roku 2016 byl odpovědný za více než 30 produktových oblastí včetně digitální obsahu přes mobily, webové stránky a aplikace, živé akce, časopisy, knihy, novinové suplementy, content marketing a kontaktní publishing. Spustil digitální publikování novin, akce a další včetně www.gntech.ae a Citizen K Arabia a byl u zahájení vydávání prvního titulu vydávaného uvedenou vydavatelskou skupinou v arabštině – Wheels Arabic.

zdroj: zpráva FIPP