Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA a Future Media Lab EMMA uspořádají Start-up Park

30. 6. 2017

WAN-IFRA a Future Media Lab EMMA uspořádají Start-up Park

V partnerství s projektem Future Media Lab Evropské asociace časopiseckých médií EMMA pořádá WAN-IFRA a jeho Global Alliance for Media Innovation  Star-up Park – novou exkluzivní podnikatelskou platformu umožňující budoucí generaci technologických podnikatelů a start-upům setkat se a propojit s globální sítí mediálních manažerů, kteří se zúčastní nadcházejícího DCX Digital Content Expa, které proběhne v Berlíně 10. až 12. října 2017.

V současné době řada výkonů, prototypů a výsledků vývoje stovek různých technologických společností nemá dostatečnou pozornost a není dostatečně analyzováno. Důležité poznatky a příklady nejsou šířeny v dostatečném rozsahu a s potřebnou rychlostí. Start-up Park napomůže šíření kreativních řešení potřebných pro podporu inovačního potenciálu mediálních organizací.

Prostřednictvím Start-up Parku DCX Digital Content Expo pořádané WAN-IFRA přivede na jedno ústřední a dostupné místo tyto společnosti. Veletrh je unikátním prostředím pro start-upy v raném stádiu vývoje, aby se spojily s globální sítí tisíců mediálních manažerů z celého světa. Jeho cílem je rychle umožnit inovativním technologiím a talentům proniknout na trh.

Start-up Park je příležitostí pro nové technologické společnosti (které jsou na trhu méně než 3 roky) představit svá řešení za atraktivních speciálních podmínek. Spojuje příležitost setkání s odborníky se sérií 30 minutových přednášek a diskusí. WAN-IFRA ocení nejlepší představení projektu ve speciální soutěži start-upů, která proběhne během Expa.

Star-up Park se zaměří na inovace, které kombinují krátkodobé a dlouhodobé priority novinových společností při jejich pronikání do éry, v níž dominují inovativní nástroje reklamních technik, nové formy podávání informací a zaujetí čtenářů, jako je virtuální a rozšířená realita, umělá inteligence, automatické generování obsahu. Navíc budou podnikatelé prezentovat novou generaci nástrojů na zvýšení produktivity založených na strojovém učení, prediktivních analýzách a obchodních modelech monetizace digitálního obsahu.

Akce se zúčastní firmy, jako například PandaSuite, která nabízí řešení na vytváření aplikací bez jakékoliv znalosti kódů. Firma Apollo vyvinula nástroje, které pomáhají mediálním společnostem automatizovat pracovně náročné profese jako je PDF segmentace nebo clustering článků. Společnost Ownpage zas využívá algoritmus pro personalizaci. Její software umožňuje novinovým společnostem prezentovat čtenářům články podle jejich čtenářského profilu.

Informace o veletrhu a možnosti zakoupení vstupenek jsou přístupné na webové stránce www.ifra-dcx.com. Podrobnější informace o uvedeném projektu na Start-Up Park.

zdroj: zpráva WAN-IFRA