Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Axel Springer předpokládá, že prostřednictvím sociálních sítí získá další prostředky

29. 6. 2017

Axel Springer předpokládá, že prostřednictvím sociálních sítí získá další prostředky

CEO německého vydavatelství Axel Springer Mathias Döpfner je přesvědčen, že internetové společnosti jako Facebook, Snapchat nebo Google pomohou poskytovatelům zpráv získat více peněz z tohoto jejich obsahu.

Zprávy jsou stále více konzumovány prostřednictvím digitálních médií a zvláště sociálních sítí a jeho společnost spolu s dalšími působícími v odvětví se přesouvá od novin a časopisů k digitálním produktům.

„Musí poskytovat působivé obchodní modely, aby přitáhly obsah na své platformy“, řekl Döpfner na technické konferenci v Berlíně 27. 6. 2017. „Mají problém s fake news“, dodal.

Facebook se dostal pod intenzivní tlak, aby zabránil šíření falšivých příběhů, které se objevily během prezidentských voleb v USA, když řada nepravdivých zpráv byla dalece šířena ne Facebooku a dalších sociálních médiích.

Döpfner řek, že Google a Facebook jsou stále více otevření uvažovat o tom, jak pomoci mediálním společnostem získávat peníze ze svých platforem.

„Vzájemné vztahy se zlepšují. Potřebují mnoho obsahu“, řekl.

Agentura Bloomberg informovala, že vydavatelství News Corp, vydavatel listů The Wall Street Journal a Times of London vede pokročilé rozhovory s Facebookem o placeném přístupu ke svému online obsahu.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service