Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | National Readership Survey – započtení digitálních verzí mění pořadí čtenosti britských titulů

29. 6. 2017

National Readership Survey – započtení digitálních verzí mění pořadí čtenosti britských titulů

Deník Daily Telegraph překonal titul Guardian a stal se nejčtenějším nebulvárním britským celostátní deníkovou značkou, jak ukazují nová data o čtenosti zveřejněná asociací Pamco (Publishers Audience Management Company). V prvních datech, která částečně kombinují výsledky výzkumu čtenosti National Readership Survey (NRS) a nového Audience Measurement for Publishers (AMP) system.

NRS pracuje s face to face průzkumem 35 000 lidí s cílem stanovit měsíční odhad čtenosti tisku za roční období do března 2017. Tato data jsou kombinována s digitálními daty Comscore za měsíc březen.

Podle zveřejněných dat je nejčtenějším titulem Daily Mail/Mail Online dohromady s 31.1 milionu britských čtenářů za měsíc, z toho 9.1 milionů připadá na tištěnou verzi, 7,7 milionu na PC verzi a 22,7 milionu na mobilní variantu. Na druhém místě je deník Sun s 28,8 milionu čtenářů za měsíc celkem následovaný The Mirrorem s 26,1 milionu.

Deník Telegraph/Telegraph.co.uk dosáhl 24,6 milionu proti titulu Guardian s 24.2 milionu čtenářů za měsíc.

Data ukazují, že nejčtenějším tištěným deníkem ve Velké Británii je bezplatný titul Metro se zásahem tištěné verze 10,6 milionu čtenářů za měsíc. Ačkoliv titul Independent ukončil vydávání tištěné verze, webová stránka má vyšší měsíční čtenost než tituly Express, Evening Standard, Star a Times.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service