Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nárůst konzumace zpravodajského obsahu na mobilech zvyšují v USA starší čtenáři

18. 6. 2017

Nárůst konzumace zpravodajského obsahu na mobilech zvyšují v USA starší čtenáři

Mobilní zařízení se rychle stávají jedním z nejběžnějších způsobů, jak Američané získávají zprávy. K největšímu růstu dochází v posledních letech mezi obyvateli staršími 50 let, jak uvádí průzkum Paw Research, provedený v březnu letošního roku.

Více než osmdesát procent dospělých ve Spojených státech nyní získává zprávy na mobilních zařízeních (85 %) ve srovnání se situací před rokem, kdy to bylo jen 72 procent a výrazně víc oproti roku 2013, kdy podíl dosahoval 54 procent. Nedávný nárůst byl vyvolán staršími lidmi. Více než dvě třetiny Američanů starších 65 let nyní získává zprávy na mobilních zařízeních (67 %), což znamená nárůst 24 procent za poslední rok a trojnásobné zvýšení podílu za poslední čtyři roky, kdy jen méně než čtvrtina starších 65 získávala zprávy na mobilních zařízeních (22 %).

Velký nárůst v užívání mobilních zpráv se objevil také mezi lidmi z nízko příjmových domácností. Asi osmdesát procent dospělých s rodinnými příjmy do 30 000 dolarů (79 %) získává zprávy na mobilech, což je dvojnásobek podílu, který byl před čtyřmi lety (37 %). Na druhou stranu je ale tento podíl nižší, než u lidí s vysokými příjmy. Asi devadesát procent rodin s vysokými příjmy nad 30 000 dolarů získává zprávy na mobilních zařízeních.

Další velkou digitální platformou pro zprávy jsou stojní a přenosné počítače. V tomto případě 85 % všech dospělých získává zprávy tímto způsobem, což je podobný podíl jako v roce 2013 (82 %).

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service