Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Britský Guardian potvrdil, že přejde na menší formát

14. 6. 2017

Britský Guardian potvrdil, že přejde na menší formát

Britský deník Guardian potvrdil své plány na přechod na malý tištěný formát tabloid v příštím roce. Jedná se o jednu z částí tříletého úsporného plánu.

Guardian Media Group podepsal smlouvu s vydavatelem titulu Daily Mirror – společností Trinity Mirror, která převezme odpovědnost za tisk Guardianu a Observeru od začátku roku 2018.

To znamená, že typický berlínský formát zavedený dřívějším šéfredaktorem Alanem Rusbridgerem v roce 2005 v příštím roce zmizí, jak ve svém prohlášení potvrdil vydavatel 13. června.

Tiskárny Guardian Media Group v Traffordu a Stratfordu budou uzavřeny.

Katharine Viner, která Rusbridgera nahradila v roce 2015, k přechodu na formát tabloid sdělila: „Berliner je krásný formát, který našim čtenářům skvěle sloužil 12 let, ale víme, že je to naše kvalitní, nezávislá a oceňovaná žurnalistika, co naši čtenáři oceňují víc, než tvar nebo velikost novin.“

„Hodláme vytvořit nový vzhled Guadrinu a Observeru, který bude úderný a krásný a zachová tematickou žurnalistiku, pro kterou jsme známi“.

Nyní proběhnou konzultace s dotčenými zaměstnanci tiskáren.

Guardian Media Group zkouší snížit ztrátu 38 milionů liber z předchozího finančního roku a vstoupila do prvního ze tří let zaměřených na snížení nákladů.

David Pemsel, generální ředitel GMG dodal:  „Toto je důležitý krok v našem tříletém transformačním plánu. Více lidí než kdykoliv v minulosti čte a podporuje naši žurnalistiku, ale tiskový průmysl se dál vyvíjí a my se musíme vyvíjet s ním.“

zdroj: www.campaignlive.co.uk